Connect with us

Politika

ŠEHOVIĆ: Vlada nezakonito raspolaže budžetom Crne Gore

Published

on

Opasno je prreuzimanje nadležnosti Skupštine: Šehović - Foto: gov.me/Saša Matić

Vlada Crne Gore je ušla u zonu nezakonitog raspolaganja državnim budžetom, donijevši uredbu o dopuni uredbe o načinu organizacije državne uprave, saopštio je poslanik Socijaldemokrata u Skupštini Damir Šehović.

On je rekao da je Vlada ovim činom prekršila i Ustav i Zakon o budžetu za 2020. godinu.

“Na taj način ne samo da je ušla u zonu protivpravnog ponašanja, budući da aktom niže pravne snage mijenja akt više pravne snage, nego i nezakonitog raspolaganja budžetskim sredstvima”, kazao je Šehović.

Upozorio je da je opasno i preuzimanje nadležnosti Skupštine Crne Gore, koja, kako pojašnjava, jedina zakonom može omogućiti potrošačkim jedinicama raspolaganje budžetskim sredstvima. Time, tvrdi, Vlada na početku svog mandata demonstrira svoj odnos prema najvišem zakonodavnom domu.

“Više je nego očigledno da Vlada bježanjem od Skupštine i poslanika pokušava sebe da liši neprijatnosti kojom bi zasigurno bila izložena zbog skandaloznog netransparentnog i tajnog ogromnog zaduživanja već u trećem danu svog mandata, za koje dok isto nije objavljeno na tviteru nije znao niko ni iz vladajuće većine, ali i ostalih Vladinih odluka kojima je za svega nedjelju dana uspjela da na sebe navuče gnijev ne samo kompletnog parlamenta, nego i većinske javnosti, koja s nevjericom posmatra postupke ‘oslobodilačke’ Vlade”, kazao je Šehović.

Na ovu uredbu ranije je reagovao i predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore Branislav Radulović.

Poslanik Pokreta za promjene Nebojša Medojević uputio je inicijativu predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću u kojoj predlaže da Skupština od Vlade zatraži rebalans budžeta za 2020. godinu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije