Connect with us

Politika

ŠEHOVIĆ: Vlada suštinski već pala, drži je na okupu strah od izbora

Published

on

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović ocijenio je da je Vlada Zdravka Krivokapića suštinski već pala, jer je istinski podržava svega 14 od ukupno 81 poslanika.

Šehović je u intervjuu Pobjedi rekao da Vladu Crne Gore formalno još uvijek drži na okupu strah od novih izbora.

“U tom smislu je za očekivati da još neko vrijeme u političkom smislu vegetira i životari, ali u situaciji kad imate više desetina raznorodnih političkih konstituenata nove vlasti koji predstavljaju ‘spoj’ svega i svačega – od klerikalnog ultranacionalizma do ‘lagane’ zelene priče, premijera koji je uspio da se za samo pola godine sa svima zavadi, te nepremostive razlike među njima u ideologiji, stavovima i zahtjevima, jasno je da to ne može trajati dugo”, kazao je Šehović.

On smatra da su dva moguća načina za izlazak iz krize – ili rekonstrukcija Vlade (nova vlada) ili novi izbori.

“Naravno, aktuelna vlast će usljed očiglednog straha od novih izbora, zbog njenih katastrofalnih rezultata u mnogim oblastima, po svaku cijenu pokušavati da ih izbjegne nastojanjem da se postigne bilo kakav dogovor oko novog personalnog sastava Vlade. Ali, svaki dogovor te vrste je samo odlaganje neizbježnog, imajući u vidu ogroman stepen nepovjerenja i pukotine koje su iz dana u dan sve očiglednije među partijama koje čine parlamentarnu većinu”, rekao je on.

Najbolja potvrda da se vladi bliži kraj su, prema ocjeni Šehovića, “epiteti” kojima oni koji su je podržali obasipaju premijera.

“Tako je za DF kao najveću vladajuću parlamentarnu grupaciju on lažov, prevarant i izdajnik, a za pojedine konstituente koalicije ‘Mir je naša nacija’ politički pajac i klovn. Teško je vjerovati da neko koga na takav način karakterišu oni od čijih glasova zavisi Vlada čiji je on premijer, može opstati na toj funkciji”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije