Connect with us

Politika

SEKULIĆ: Spajiću, da li ste nezakonito ponašanje učili na Vol stritu ili u Golden Saksu?

Published

on

Kako sedam od ukupno 12 ministarstava prošlogodišnji budžet uopšte i ne prepoznaje, a u međuvremenu nije usvojen rebalans budžeta koji bi ih prepoznao, privremeno finansiranje ne može da se odnosi na te resore, pojasnio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Sekulić.

Ministarstvo finansija, kako je rekao Sekulić, u pokušaju da legalizuje postupke, ulazi u direktno kršenje Ustava, donošenjem rješenja po pojedinačnim stavkama potrošačkih jedinica, kojima se zbog retroaktivnosti direktno krši Ustav.

“Na ovaj način, Vlada je, kršeći i Zakon o budžetu i Ustav Crne Gore, pokušala da bez saglasnosti Skupštine Crne Gore u čijoj je to nadležnosti, donese svoj budžet za januar?! Umjesto da Odluku o privremenom finansiranju čitamo u Službenom listu, što bi bio jedini zakonski put, javnost se zabavlja objavama ministra na društvenim mrežama. Uz uobičajeno pitanje, zbog čega se Vlada Crne Gore opredijelila za tajnost i kršenje zakona, pitamo ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića – da li se na nezakonito ponašanje učio na Vol stritu, i da li bi u Goldman Saksu mogao da radi mimo zakona i propisa ili je to moguće jedino u Vladi Crne Gore”, pitao je Sekulić.

Spajić će, kako je naglasio poslanik DPS-a, morati odgovor da pruži u Skupštini. Ukoliko nova parlamentarna većina, kako je dodao, ne odluči da ubuduće raspravu u Parlamentu zamijeni twitter objavama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije