Connect with us

Politika

SEKULOVIĆ I PLUGČIJEVA: EU integracije za CG nemaju alternativu

Published

on

Evropske integracije za Crnu Goru nemaju alternativu, a na tom putu Bugarska je spremna da našoj zemlji pruži svu neophodnu ekspertsku i tehničku pomoć, ocijenjeno je tokom susreta ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i ambasadorke Bugarske Meglene Plugčijeve.

Politički procesi u Crnoj Gori i Bugarskoj ne utiču na dobre odnose i saradnju između dvije zemlje, a ima osnova da se ona u budućnosti i produbi, zaključeno je na sastanku Sekulovića sa ambasadorkom Plugčijevom.

Ona je ministra upoznala sa političkim dešavanjima u njenoj zemlji, i novim izborima koji bi trebalo da obezbijede stabilnu i zvaničnu Vladu.

Ministar je, sa druge strane, ambasadorki predočio ključne izazove sa kojima se suočava crnogorska Vlada, apostrofirajući prije svega usvajanje Zakona o budžetu, ali i Zakona o unutrašnjim poslovima, koji je za MUP veoma važan.

“Ministar Sekulović i ambasadorka Plugčijeva saglasni su da evropske integracije za Crnu Goru, nemaju alternativu, a na tom putu Bugarska je spremna da nam pruži svu neohodnu ekspertsku i tehničku pomoć, kako ne bi ponavljali njihove greške, kazala je ambasadorka. Ona je ukazala na važnost koherentnije podrške parlamentarne većine, napominjući bitnost političkog konsenzusa. Ministar je objasnio složenost odnosa na crnogorskoj političkoj sceni, ocijenivši da je krucijalno važno da Crna Gora ostane zemlja koja će slijediti evropsku agendu”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ambasadorka je pozvala ministra Sekulovića u zvaničnu posjetu Sofiji, koja će se najvjerovatnije realizovati na jesen, po formiranju bugarske Vlade.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije