Connect with us

Politika

SJEDNICA PO HITNOM POSTUPKU: Dabović uskoro predsjednik Opštine Ulcinj

Published

on

Sjednica Skupštine opštine Ulcinj biće sazvana po hitnom postupku i stabilna parlamentarna većina, koja broji 22 odbornika, izabraće novog predsjednika Opštine, navodi se u zajedničkom saopštenju DPS, DUA, PD, SD i BS.

Kako su naveli tradicionalni koalicioni partneri, zajednički kandidat je Aleksandar Dabović.

Večeras održan planirani sastanak koalicionih partnera u Ulcinju: DPS, DUA, PD, SD i BS. Sastanak je bio posvećen pripremama za nastupajuću sjednicu Skupštine opštine Ulcinj o izboru novog predsjednika Opštine Ulcinj, nakon isteka mandata aktuelnom predsjedniku Opštine zbog sticanja uslova za odlazak u starosnu penziju”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, sastanku, i pored blagovremeno upućenog poziva, nijesu prisustvovali potpisnici Koalicionog sporazuma iz političke partije Forca.

Imajući u vidu da je Forca samu sebe isključila iz Koalicionog sporazuma, nakon večerašnjeg sastanka s tradicionalnim koalicionim partnerima, zauzet je jasan stav da se sprovedu sve aktivnosti u skladu s pravnim poretkom Crne Gore. To znači da će po hitnom postupku biti sazvana sjednica Skupštine opštine Ulcinj, te da će stabilna parlamentarna većina, koja broji 22 odbornika, izabrati novog predsjednika Opštine. Podsjećamo, zajednički kandidat tradicionalnih koalicionih partnera, određen u skladu sa prethodno utvrđenim procedurama je Aleksandar Dabović”, navedeno je u saopštenju.

Iz vladajuće koalicije poručuju da zajednički nastavljamo odlučnu borbu za što bolju pripremu nastupajuće turističke sezone i ekonomski oporavak privrede, uprkos nemjerljivim izazovima uzrokovanim zdravstvenom krizom.

Zato, prenosimo jasnu poruku svim građankama i građanima Ulcinja – nastavljamo još bolje i kvalitetnije, uvjereni u vašu podršku i zahvalni za dosadašnje povjerenje”, poručuju iz DPS, DUA, PD, SD i BS.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije