Connect with us

Politika

SPAJIĆ: Dogovoreno otvaranje ambasada u Tokiju i Podgorici

Published

on

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ocijenio je da je sastanak sa japanskim premijerom Jošidom Sugom bio veoma uspješan, te da je dogovoreno otvaranje ambasada u Tokiju i Podgorici.

“Vrlo uspješan sastanak sa japanskim premijerom Jošidom Sugom- sa konkretnim rezultatima, kao što su otvaranje ambasada u Tokiju i Podgorici, kao i post-kovid posjeta ekonomske delegacije Crne Gore  od koje se očekuje da radikalno poboljša participaciju japanske privrede i investicija u našu državu”, naveo je Spajić na Tviteru.

On je sa premijerom Zdravkom Krivokapićem prisustvovao sastanku sa japanskim premijerom.

Premijer Krivokapić zahvalio je na toploj dobrodošlici, izrazivši poštovanje prema organizatorima, koji su uspjeli da organizuju jedno ovakvo veliko takmičenje kao što su OI i u doba pandemije COVID-19.

“Japan je dokazao svoj karakter, čvrstinu, organizovanost i odlučnost kao i spremnost da uz visoki rizik i cijenu koju će platiti, da svoj puni doprinos da se održi jedna priredba koja svojom porukom i masovnošću prevazilazi okvire sporta i kulture i neprocjenjivo utiče na  međudržavno zajedništvo na globalnom nivou, koje je uvijek bitno, naročito u ovom pandemijskom trenutku”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je zahvalio Japanu na pomoći i solidarnosti koju je pokazao tokom pandemije koronavirusa, istakavši da bi želio da dvije zemlje prodube saradnju u različitim oblastima, kao što su ekonomija, obrazovanje, nauka i tehnologija i infrastruktura.

Premijer Suga pozdravio je prvu posjetu premijera Krivokapića Japanu, poručivši da je Japan odlučan u namjeri da preduzme temeljne mjere za kontrolu infekcije i realizuje sigurne olimpijske i paraolimpijske igre u Tokiju.

Premijer Suga poručio je da Japan podržava  ekonomske i socijalne reforme Crne Gore, kao i njen put ka članstvu u EU, naglasivši da bi želio da Japan i Crna Gora ojačaju odnose. On je izrazio očekivanja za učešće Crne Gore na Svjetskoj izložbi World Expo 2025 u Osaki.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije