Connect with us

Politika

UČESTVOVAĆE NA NAREDNIM IZBORIMA: Predrag Kalezić na čelu Platforme za Crnu Goru u Podgorici

Published

on

Saradnik Društva za istraživanje politike i političke teorije Predrag Kalezić biće koordinator Platforme za Crnu Goru u glavnom gradu Podgorici. Imenovanjem Kalezića Platforma za Crnu Goru počinje rad na razvijanju infrastrukture i umrežavanju pojedinaca koji prihvataju Trinaestojulsku deklaraciju koja je usvojena ove godine u Virpazaru.

– Crnogorski građanin je ostvario veliku avgustovsku pobjedu prošle godine kada je poslije trideset godina razvlastio Đukanovićev DPS. Isti taj građanin danas ne vjeruje nesposobnoj vladi koju vodi Zdravko Krivokapić i razočaran je. Građani su dakle zadovoljni što je DPS razvlašćen, ali su nezadovoljni učincima Zdravka Krivokapića. Zato smatram svojom građanskom dužnošću da se u crnogorskoj politici borim da se isprave defekti i popravi šteta koju nanosi Krivokapićeva vlada i da se ide u reforme. To žele građani – izjavio je Kalezić.

Saopštio je i to da će Platforma za Crnu Goru učestvovati na narednim izborima.

– Dva su procesa u crnogorskoj politici danas koji se odvijaju suprotno volji crnogorskog građanina koji je simbol prevage nad DPS-om prošle godine. Jedan proces se tiče relativizacije odgovornosti Đukanovićevog DPS-a za trodecenijsko haranje Crnom Gorom. A drugi je proces relativizacije veličine, dometa, suštine i svrhe prošlogodišnje pobjede probuđene Crne Gore. Platforma za Crnu Goru će se suprotstaviti nosiocima ovih procesa jer svijest o sjaju avgustovske pobjede i svijest o odgovornosti pred istorijskom šansom za demokratski preobražaj našeg društva i reformama čine naš san o modernoj i prosvećenoj Crnoj Gori. Našu snagu pokazaćemo na izborima – rekao je Kalezić.

1 Comment

1 Komentar

  1. Ovdje

    04.08.2021. at 20:39

    Predrag Kalezić želi demokratski preobražaj, što svi želimo i iščekujemo. Ali se to neće dogoditi dok prećutkuje obnavljanje kleronacističkih ideja, koje su prije 80 godina uništile Evropu i koje je svijet osudio za sva vremena
    Tek nakon iskrene osude, može se očekivati boljitak.
    Floskulama o razvoju, prikriva se želja za vladanjem nama, i povratkom u mrak iz kojega je Crna Gora davno izašla, dajući sve, ne žaleći ni najvrjednije što je imala – živote jedne veličastvene generacije

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije