Connect with us

Politika

URA O CAREVIĆU: Radnike štiti od samog sebe, kršeći zakon

Published

on

Mesijanski poduhvati predsjednika opštine Budva Marka Carevića, kojima radnike opštinskih preduzeća Vodovod i Komunalno štiti od samoga sebe, nisu smiješni, već zabrinjavajući, saopštili su u budvaskom Odboru Građanskog pokreta URA.

Kako su rekli, zabrinjavajući su zbog toga što je predlaganje protivzakonitog poništavanja odluka prethodno “nasilno uspostavljene administracije DPS-a, dobilo podršku odbornika nove većine koju čine DF i Demokrate”.

“Takvo postupanje nove većine nije imalo za cilj da vrati zakonitost i ustavnost u radu lokalne samouprave, već isključivo slanje populističke poruke da su mučeni tromjesečni ranoranioci postali “pravični” osloboditelji. Međutim, izbori 30. avgusta su jasno pokazali da “osloboditelji” ne mogu biti oni koji uzurpiraju zakone i Ustav Crne Gore, na način kako je to DPS radio godinama, a posebno nasilnim preuzimanjem vlasti u Budvi”, navodi se u saopštenju budvanske URE.

Ističu da razumiju potrebu Carevića da bude “spasitelj” u očima radnika Vodovoda i Komunalnog preduzeća i ukupne javnosti, tako što će sa opštinskog računa, bez pravnog i finansijskog osnova, isplatiti dvije zarade zaposlenima u društvima sa ograničenom odgovornosti.

URa je pozvala Carevića da sazove hitnu sjednicu SO Budva na kojoj će biti razriješeni stari i imenovani novi Upravni odbori u ovim preduzećima u skladu sa zakonskim procedurama i na taj način omogućiti upis promjena u CRPS i uspostavljanje normalnog procesa rada u ovim preduzećima.

“Podsjećamo Carevića da nije dobio mandat građana da bi u DPS maniru kršio procedure i zakone, čijem poštovanju izgleda samo deklarativno teži, niti da bi politikantskim metodama “spasavao” građane koji puna dva mjeseca ne mogu da servisiraju kreditne obaveze, komunalije i potrošačku korpu”,  zaključeno je u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije