Connect with us

Politika

URA: Radnička klasa najveći gubitnik tranzicione pljačke

Published

on

“Radnička klasa je najveći gubitnik tranzicione pljačke, koju je od AB revolucije u ime radnika sprovodila Demokratska partija socijalista (DPS), a zbog koje je položaj radnika u potpunosti obezvrijeđen. Gašenjem i pljačkanjem svih relevantnih i likvidnih preduzeća, kriminalnim stečajima i rasprodavanjem imovine, korist je imala samo šačica privilegovanih funkcionera DPS-a, a štetu su trpjele stotine hiljada radnika u Crnoj Gori”, kazali su predstavnici Građanskog pokreta URA.

Partija je podsjetila da je diskriminacija radnika pojačana nakon toga, te da je ekonomsku marginalizaciju radničke klase pratila i politička marginalizacija.

“Pa su radnici, pored nepravedne materijalne distribucije dobara – odnosno novca, decenijama nakon toga svjedočili i nepravednoj nematerijalnoj distribuciji dobara. Tako je radnička klasa, koja je decenijama bila epicentar političkih i društvenih dešavanja, gurnuta na obode društva i kontinuirano gažena, zarad očuvanja trulog sistema”, istakli su iz URE.

“Prava radnika je decenijama daleko od prihvatljivog minimuma i odgovornost nove Vlade je da, pored saniranja katastrofalne ekonomske situacije, opet zaštiti radničku klasu i omogući im pravedne uslove za rad”, zaključeno je u saopštenju.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    01.05.2021. at 13:34

    Antibirokratsku revoluciju,koja je prpremana od pocev od 1985 god, a izvedena 1990 godine, formalno je izvela politicka partija pod nazivom DPS, ali u njoj vodecu i pokretacku snagu davali su danasnji rukovidioci DNP, SNP, PzP, i to po sopstvenom priznanju i samohvalama o herojstvu. Danasnji DPS, Predsjednika Mila Djukanovica, cine oni pripadnici DPS-a iz 1990 koji su se protivili politici tadasnjeg DPS, zbog cega su u toj partiji i napravili otklon od te po Crnu Goru ubitacne politike 199& i mirnim putem preuzevski vlast nastavili da grade demokratsku drzavu Crnu Goru. Osnovne devijacije tranzxicije u Crnoj Gori izazvali su tadasnji vrsioci vlasti u CG koji su bili dominantno nepriskonoveni: Pedja Bulatovic, Mandic, Jokovic, i njihovi poletarci M.Knezevic, Scekic, ali i Medojevic, Rakcevic itd. Radnici nijesu bili zrtva pogubne tranzicije nego izvodjaci antibirokratske revolucije, koja je dovela do pljackaske tranzicije. Radnici su cak bili udarna pesnica u ratnim pohodima na prijateljske susjede, jer je kod njih dominirala ratno-huskacka politika SPC. URA danas zlonamjerno iskrivljava cinjenice i koristi ih za ponovnu pljackasku tranziciju vlasti i privrede,a opet u organizaciji SPC i Srbije, i naravno Mandica, Jokovica, Knezevica, Medojevica itd, ovaj put u olviru DNS, SNS, DF, i tako dalje i tome slicno. URA Crnu Grnu goru, u dalje propadanje svjesno i predano gura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije