Connect with us

Politika

URA: Vulin još živi u prošlosti

Published

on

Ministar Vulin bi trebalo da zna, pošto očigledno još uvijek nije svjestan, da je sa velidržavnim ideologijama na Balkanu završeno. Crna Gora se opredijelila za svoj put i to je neupitno, odgovorio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

Radovanić je odgovorio na nedavnu izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da mu nije jasno zašto su granice država na Balkanu nepromenljive i zašto srpsko nacionalno pitanje ne bi konačno bilo riješeno tako što bi došlo do ujedinjenja Srba u jednoj državi.

On napominje da za Crnu Goru, nedvosmisleno, evropska perspektiva nema alternativu.

,,Crna Gora može biti isključivo građanska, multietnička, multikonfesionalna, ekološka, zasnovana na evropskim vrijednostima. Ne želimo da budemo zarobljeni u prošlosti sukoba i prekrajanja granica na Balkanu. Mi gledamo naprijed, želimo prosperitet i reforme kako bi dostigli evropske standarde”.

On je istakao da je svaka izjava ovakve vrste izuzetno neodgovorna i maligno utiče na procese u regionu zbog čega je potrebno da svi zajedno izađemo iz „balkanskog“ poimanja politike.

“Znajući kako Balkan reaguje na nacionalističe politike, ovakva nam retorika nije potrebna. Balkanu treba snažnija regionalna saradnja, na svim poljima. To je jedino što može dovesti do boljitka”, zaključuje generalni sekretar URE.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije