Connect with us

Vijesti

ADVOKAT MITAR ŠUŠIĆ: Napuštam partiju Marka Milačića jer neću da podržavam Vladu Zdravka Krivokapića koja nastavlja politiku Mila Đukanovića

Published

on

Istaknuti član Prave Crne Gore advokat Mitar Šušić napustio je tu partiju jer ističe da ne želi više da podržava vladu Zdravka Krivokapića koja samo nastavlja politiku Mila Đukanovića i DPS-a.

Njegovo saopštenje prenocimo u cjelini:

Zbog različitog pristupa novoj političkoj realnosti Crne Gore, te nemogućnosti da u postojećim razlikama, koje postaju suštinske i opredjeljujuće, nađemo dovoljan zajednički sadržalac za dalje političko djelovanje, odlučio sam da istupim iz političke partije Prava Crna Gora.

Pravoj Crnoj Gori pristupio sam prije dvije godine, kao mladoj, vanparlamentarnoj opozicionoj partiji, prepoznajući u njoj organizaciju koja ima potencijal da dostojno i hrabro brani ideale srpstva u Crnoj Gori, ali i sve one vrijednosti zajedničke svakom slobodnom čovjeku. Nadam se da sam i svojim angažmanom dao određen doprinos u razvoju partije i promociji etičkih i moralnih načela na kojima počiva svaki progres na ovom svijetu.

Nakon prošlogodišnjih političkih promjena, za koje i dalje vjerujem da mogu predstavljati početak jedne nove Crne Gore, pristup Prave Crne Gore bio je konstruktivan i principijelan.

Međutim, nakon formiranja Vlade Crne Gore, koja je ubrzo pokazala nedoslednost izbornim principima koalicije Za budućnost Crne Gore, nastavljajući politiku prethodne vlasti u gotovo svim poljima svojih aktivnosti, smatrao sam da je dužnost Prave Crne Gore, da, uz sav pragmatizam koji je neophodan u politici, bude dobronamjeran, korektivni činilac u vlasti.

Činjenica je da vođenje države zahtijeva određenu spremnost na popuštanje pred vlastitim stavovima zarad viših ciljeva. Takvim državnicima ne treba zamjerati, već im pomoći da iznesu teret pritiska.

Međutim, kada zastupanje nametnutih stavova, zbog slabosti ili interesa, pređe u samoobmanu, neminovno se javljaju negativne propratne pojave kojima danas svjedočimo – nedoslednost u odlukama, arogancija u nastupu, sklonost ka privilegovanju lojalnih pojedinaca i tendencije ka koncentraciji moći.

Značajan broj odluka nove Vlade neprihvatljiv je kako onima koji su ih izabrali, tako i sa stanovišta elementarnih principa. Neprihvatljivo je da se bez odluka Skupštine ulazi u opasne međunarodne finansijske aranžmane, koji generišu porobljeno društvo.

Neprihvatljivo je da u Crnoj Gori i dalje 10.000 ljudi ispunjava uslove, a nema državljanstvo ove zemlje. Neprihvatljivo je da se jedan ministar, ma koliko egzotičnih jezika govorio, promoviše kao nadinstiticionalna ličnost, koja odlučuje i o pravosuđu, i o vjerskim pravima, i o finansijama, i o avioprevozu, i o socijalnom staranju, i – prema poslednjoj odluci -o kompletnoj privredi.

Posebno je neprihvatljiv odnos nove Vlade prema Republici Srbiji, njenim institucijama i regionalnim inicijativama koje za sve narode u Crnoj Gori predstavljaju istorijsku težnju, a istovremeno i izvanrednu razvojnu šansu.

Zbog svega navedenog, ne mogu da budem dio partije, koja sve navedene aktivnosti nekritički podržava. Lično ću nastaviti da budem od pomoći svakom sa kim dijelim sistem vrijednosti, a Pravoj Crnoj Gori želim uspjeh u daljem radu.

1 Comment

1 Komentar

  1. Mico

    08.08.2021. at 11:33

    Zamislite nekog kome je Milacic Marko sef, predsjednik

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije