Connect with us

Vijesti

DPS TIVAT: Nacionalistička provokacija multietničkog Tivta uz kršenje mjera

Published

on

Sinoć je u Tivtu na Ljetnjoj pozornici održan dugo najavljivani događaj koji je reklamiran kao humanitarni koncert a zapravo iza tog plemenitog naziva, sakrila se manifestacija sa nacionalističkom ikonografijom i istim takvim pjesmama, u kojoj je glavni govornik bio militantni pop SPC Mijajlo Backović, saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Tivat.

-Uz političke poruke i tonove “Veseli se srpski rode, veseli se do slobode”, “Oj Kosovo, Kosovo”, Beogradski sindikat, grupu poznatu po politički angažovanim pjesmama, kao ona “Dogodine u Prizrenu”, koja bodri nacionaliste na nove pohode po uzoru na one koje smo gledali u Bosni i Hrvatskoj devedesetih, okupili su se mnogi, a među njima i predsjednik Opštine Budva Marko Carević, kao i visoki funkcioneri tivatske opštine-, kazali su iz tivatskog DPS-a.

Kako su kazali, u takvoj atmosferi, potpune euforije, u sred multietničkog Tivta pokušala se na jedan bizaran način veličati jedna nacija, i slaviti njena politička dominacija u Tivtu.

-Učešće sveštenika SPC, dovoljan je bio znak ministarki Borovinić Bojović da zažmuri na očigledno grubo kršenje mjera. Jasno je da je događaj bio prst u oko svim onim ugostiteljima koji su morali zbog epidemijske situacije da zatvore svoje objekte- novode iz DPS Tivat.

Oni su kazali da očekuju da se o jučerašnjem događaju i njegovim porukama, izjasne svi konstituenti sadašnje vlasti, posebno SDP, koja bi, kako kažu, trebalo da zastupa sve suprotno od onog što je jučerašnje klero-nacionalističko provociranje multietničkog primorskog grada, predstavljalo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije