Connect with us

Vijesti

KRIVOKAPIĆ POTPISAO: Gradi se Saborni hram u Budvi

Published

on

Vlada Crne Gore objavila je zvaničan dokument, prijedlog Odluke o o izradi Urbanističkog projekta za kompleks pravoslavnog Sabornog hrama u Budvi.

Potpisnik dokumenta koji se tiče gradnje objekta Srpske pravoslavne crkve je premijer aktuelne Vlade Zdravko Krivokapić.

Takođe, objavljen je i Prijedlog odluke o određivanju rukovodioca izrade urbanističkog projekta za kompleks pravoslavnog Sabornog hrama u Budvi i visini naknade za rukovodioca i stručni tim za izradu urbanističkog projekta.

U prvom dokumentu ističe se, u Članu 1, da izrada Urbanističkog projekta predstavlja planski osnov za uspostavljanje prepoznatljive arhitektonske fizionomije kompleksa u zahvatu Urbanističkog projekta kroz izgradnju pravoslavnog Sabornog hrama na crkvenom zemljištu.

Takođe, ističe se da površina Urbanističkog projekta iznosi tri hektara. U članu 4 dokumenta navodi se, da će se sredstva za izradu Urbanističkog projekta obezbijediti iz državnog budžeta, a da je vrijednost Urbanističkog projekta 15 hiljada eura.

U drugom dokumentu, u Članu 2, navodi se da se za rukovodioca izrade Urbanističkog projekta određuje arhitekta Veljko Radulović.

U Članu 3 je predviđeno, da se rukovodiocu i stručnom timu za izradu Urbanističkog projekta utvrđuje naknada u ukupnom iznosu od 15.000 eura.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije