Connect with us

Politika

VLADA: Opoziv ambasadora Erakovića i Dinoše

Published

on

gov.me

Vlada Zdravka Krivokapića  izvršila je u četvrtak opoziv još dvojice crnogorskih diplomata – ambasadora u Španiji Aleksadra Erakovića i ambasadora na Kosovu Ferhata Dinošu.

Na osnovu dokumenata sa sajta Vlade, navodi se da je Eraković podnio lični zahtjev za razrješenje.

„Ministar vanjskih poslova je, na osnovu člana 40 stav 4 Zakona o vanjskim poslovima, predložio da Vlada Crne Gore utvrdi predlog za opoziv Aleksandra Erakovića sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Kraljevini Španiji, na lični zahtjev”, navedeno je u dokumentu, u kojem se takođe ističe da je Eraković 25. januara obavijestio MVP o svojoj ostavci.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je predložio da Vlada Crne Gore utvrdi prijedlog za opoziv Dinoše sa dužnosti ambasadora Crne Gore u Republici Kosovo, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Prištini, zbog prestanka radnog odnosa po sili zakona.

„Rješenjem od 12. 2. 2021. godine odlučeno da Ferhatu Dinoshi, ambasadoru Crne Gore u Republici Kosovo, zbog navršenih 67 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja, po sili zakona prestaje radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova sa 13. 2. 2021. godine, pa imajući u vidu činjenicu da je Ferhatu Dinoshi po sili zakona prestao radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova, to su se shodno članu 40 stav 4 i 5 Zakona o vanjskim poslovima, a u vezi sa članom 121 alineja 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, stekli uslovi za opoziv imenovanog sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Kosovo, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Prištini”, navodeno je u dokumentu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije