Connect with us

Region

U 10 OPŠTINA: Hapšenja na Kosovu zbog divlje gradnje

Published

on

Deset osoba uhapšeno je zbog nelegalne gradnje u kosovskim opštinama Peć, Klina, Istok i Dečan, od kojih su četvoro direktori Direkcije za urbanizam u tim lokalnim samoupravama, javljaju prištinski mediji.

Kako prenosi Kosev, po nalogu sudije za prethodni postupak, izvršene su akcije u ovim opštinama kako bi se pronašli dokazi za izvršenje krivicnog djela zloupotreba položaja ili službenog ovlašćenja protiv opštinskih zvaničnika, a u vezi sa gradnjom bez dozvole.

Tužiteljka u Odjeljenju za teška krivična djela u Peći, Ljumturie Vučetaj, potvrdila je na konfereniciji za medije da je privedeno 10 službenika i dodala da je u toku prikupljanje dokaza zbog sumnje da su prekoračili svoje nadležnosti i zloupotrebili dužnost.

Vučetaj je rekla da je postojao i sukob interesa.

Gradonačelnik Peći Gazmend Muhadžeri tvrdi da su uhapšeni službenici te opštine, koji se terete za zloupotrebu službenog položaja, nevini, navodi Reporteri.

On je, kako prenosi Kosovo onlajn, pozvao pravosudne organe da puste dvoje uhapšenih koji, kako navodi, imaju hronične bolesti, i da se postupak nastavi u redovnoj proceduri.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije