Connect with us

Politika

VLAHOVIĆ: Odbio sam ponudu ambasadorke Rajnke za “utješni susret”

Published

on

Foto: Antena M

Upravo sam odbio ponudu ambasadorke Rajnke da se sastanemo odvojeno, ali da ne budem pozvan na prijem za Dan nezavisnosti, kao prvi ambasador u Vašingtonu, i kao crnogorski ministar vanjskih poslova koji je otvorio ambasadu SAD u CG, 2006, napisao je na Tviteru Miodrag Vlahović.

Upitan da prokomentariše situaciju, kaže da je kao i uvijek bio zainteresovan da bude na prijemu povodom 4. jula.

“Ne zbog Ambasadorice, nego zbog Sjedinjenih Država. Uz puno poštovanje, pošto dijelim sa Njenom Ekselencijom ljubav prema slobodi, pa i kada na izborima pobijedi kandidat Bajden, smatrao sam da, kao prvi ambasador naše zemlje u Vašingtonu poslije 1918. i kao ministar koji je zvanično otvorio američku ambasadu u Podgorici 2006. godine, ne mogu doći u situaciju da me Ambasadorica poziva na “utješni susret”.

Možda bi me to moglo interesovati kao Mića Maškovog, ali me kao ambasadora i ministra to ne smije zanimati. Mi poštujemo prijatelje koji nas poštuju. SAD su naš prijatelj, a ambasadori, kao što znamo – i ne samo u Crnoj Gori i Sjedinjenim Državama – dolaze i odlaze”, kazao je Vlahović za Antenu M.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Nacion

    02.07.2021. at 19:25

    Reinke, She is not Mr. BIDEN ambassador . She and Grenell destroyed Montenegro and the Balkans. Both belong to Trump’s populist movement and soonest she go better for Montenegro and Balkanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije