Connect with us

Politika

VUČUROVIĆ: Aleksa Bečić zaslužio da bude smijenjen

Published

on

Zbog kršenja poslovnika i nezakazivanja sjednice Skupštine, i pored potpisa 27 poslanika, kao i zbog toga što je sačuvao Milivoja Katnića na vrhu tužilaštva, Aleksa Bečić je zaslužio da bude smijenjen, smatra poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Kako navodi u saopštenju, godinama smo se borili da se u Crnoj Gori promijeni režim, i kada je došlo vrijeme njegove demontaže, pojave se političke strukture koje sprečavaju glavnu reformu – reformu u tužilaštvu.

“Ne znamo koji su pravi motivi da Demokrate budu protiv svih koji žele da se izglasa novi Tužilački savjet, ali ponavljamo da tim činom spašavaju od smjene Milivoja Katnića i sve one zbog kojih je tužilaštvo decenijama označeno kao partijska institucija koja je pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića”, ocijenio je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Kako je istakao u saopštenju, onaj koji se protivi izglasavanju novog Tužilačkog savjeta, taj podržava kriminal, Mila Đukanovića i Milivoja Katnića.

“Ovdje mislim i na političke strukture i na pojedine ambasadore koji su se proteklih dana otvoreno miješali u unutrašnje stvari Crne Gore i bili glasni u odbrani korumpiranog tužilaštva. Aktuelno tužilaštvo je bilo prepoznato i od DF, i od Demokrata, i od Ure kao partijska institucija koja štiti režim Mila Đukanovića i njegove kriminalce i tajkune, tako da javnost treba da sudi o tome zašto se sprečavaju promjene nakon kojih bi tek mogli da pričamo o tome da smo na putu slobode i demokratije. Da li neko u rukovodstvu Demokrata ima strah od Katnića i njegove fioke i da li je ucijenjen, manje je bitno u poređenju sa štetom koja je napravljena, jer građani sigurno nijesu očekivali da skoro godinu dana nakon izbora na čelna mjesta u tužilaštvu i sudstvu imamo poznate sluge DPS”, navodi Vučurović.

Kako dodaje, razlozi koje Demokrate pominju kao motiv da ne glasaju su smiješni i samo su izgovor, jer Bečiću nije valjao Nikola Bulatović, jedan od najboljih advokata u CG, a valja mu jedan Milivoje Katnić.

“DF će znati da odgovori na ovu klasičnu opstrukciju za koju najveću odgovornost snosi prvenstveno Bečić”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije