Connect with us

Politika

VUJOVIĆ: Ministar Leposavić samo izvršava naloge SPC

Published

on

Ivan Vujović, SDP Crna Gora

Pripremljene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti pisane su u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i po političko-ideološkoj narudžbi iz ove organizacije a ministar Leposavić, kao dojučerašnji uposlenik kod SPC, samo je glasnogovornik i promoter njenih stavova i interesa, rekao je Član Predsjedništva SDP Ivan Vujović.

Vujović ističe da ništa nije čudno kada znamo da je nova parlamentarna većina ustanovljena na talasu političkog djelovanja SPC, da je i sama Vlada kreirana na sastancima održavanim u vjerskim objektima, a premijer direktno postavljen iz ove vjerske organizacije.

Danas je svakome više nego jasno da se brže bolje sklepanim izmjenama ovoga Zakona izlazi u susret političkim željama SPC i beogradskim velikodržavnim krugovima. Njima se ne samo poklanja crkvi druge države crnogorsko sakralno-kulturno nasljeđe, već i očigledno pokušava falsifikovati crnogorska istorija i zatrijeti trag da je ikada postojala autokefalna Crnogorska crkva. Ništa drugo ne možemo ni očekivati od institucije, kreatora ovoga Zakona, čiji je jedini smisao postojanja za ove tri decenije asimilacija i negiranje Crnogoraca, a time i države Crne Gore, kazao je on.

Vujović navodi da oko ovih izmjena  niti ima bilo kakve javne rasprave, niti je konsultovana Venecijanska komisija, niti javnost ima ikakvih zvaničnih saznanja sem jučerašnje najave ministra koji samo trebalo da izvrši zadatak zbog kojega je i postavljen u Vladu.

Biće veoma zanimljivo vidjeti kako će se povodom ovakvog Zakona odnijeti pojedini poslanici u crnogorskom Parlamentu i pojedine partije, navodni zaštitnici crnogorskih nacionalnih interesa. SDP će se povodom ove teme potruditi da cjelokupnoj javnosti bude, kao na dlanu, jasno šta je kome od političkih aktera važnije – interesi države Crne Gore ili interesi Srpske pravoslavne crkve- zaključio je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije