Connect with us

Politika

VUJOVIĆ: Vraćaju se dugovi prema većinskom vlasniku ove vlasti

Published

on

I navodna lustracija i proijeklo imovine mogli da čekaju: Vujović - Foto: SDP

Usvajanje izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica prvi je i najvažniji ispunjeni zadatak koji je parlamentarna većina dobila od Srpske pravoslavne crkve (SPC) i to nije ništa čudno jer se predizborno-postizborni dugovi prema većinskom vlasniku ove vlasti moraju vraćati. To je danas ocijenio član predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović.

“Ako znamo da su jutrošnji dizači ruku za anticrnogorski zakon mjesecima prije, tokom i nakon izbora redovno postrojavani od strane SPC u Crnoj Gori, onda ne čudi njihov entuzijazam da se baš ovaj zakon, kao očigledni prioritet nove vlasti, usvoji i to uz gaženje elementarnih demokratskih procedura”, saopštio je Vujović.

Smatra da i navodna lustracija i porijeklo imovine mogu da čekaju jer je važno namiriti kleronacionalističke apetite, a poklanjanje crnogorskih svetinja nekome van Crne Gore još I licemjerno nazivati pomirenjem.

“Patetika, koju smo sinoć čuli od strane nekih ‘branilaca nacionalnih interesa’ više je djelovala kao rekvijem za građansko biće nekada državotvorno orijentisane strukture, nego čak i kao proziran izgovor. Uz to nas oni isti ubjeđuju I drsko obmanjuju kako su ovim zakonom obezbijedili ravnopravnost svih. Ako su već morali, kako kažu, da progutaju žabu, iako je moranje u politici po definiciji odlika ucijenjenih a ne slobodnih ljudi, bolje da su je progutali ćuteći”, ističe Vujović.

On napominje da bi se ljepše i sami osjećali u danima koji slijede, a manje bi tužno bilo svima onima koji su ih slušali ili možda očekivali nešto od njih.

“Vidjeli smo i kako izgleda demokratija novih oslobodilaca nepozivanjem Crnogorske pravoslavne crkve, niti na konsultacije oko Zakona niti na sjednicu skupštinskog odbora. Prošlogodišnjim bacačima flaša nije zasmatao ni ključni tadašnji prigovor donošenja zakona u sitne sate. Kad se mora, mora se”, kazao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije