Connect with us

Politika

VUKADINOVIĆ: DF neće rušiti Vladu iz straha od povratka DPS-a, Krivokapić želi da dobije na vremenu

Published

on

Demokratski front  neće rušiti Vladu, jer imaju paničan strah od povratka DPS-a na vlast, pogotovo poslije rezultata u Nikšiću. Plaše jedni druge pričom o rekonstrukciji Vlade, a ne o padu i novim izborima, jer se novih izbora boje više nego bilo čega, ocijenio je politički analitičar Srđan Vukadinović.

Podsjetimo, iz DF-a su poručili da neće glasati ni za jedan zakon u Skupštini dok se ne usvoje tužilački zakoni, o kojima je Venecijanska komisija dala negativno mišljenje.

Komentarišući najave u vezi sa rekonstrukcijom Vlade, Vukadinović podsjeća na izbore u Nikšiću, navodeći da je izborni rezultat koalicija “Za budućnost Nikšića” i “Mir je naša nacija” djelovao porazno po njih, iako imaju većinu u tom gradu.

“Na jednoj strani, nijesu očekivali stabilnost DPS-a, koja je dobila više glasova, a očekivao se pad. DF je pao u Nikšiću za desetak procenata u odnosu na parlamentarne izbore. Došlo je do preslaganja u vladajućoj koaliciji, jer Crkva i premijer više nisu sa DFom, već sa Demokratama. To je bila inicijalna kapisla, koja je dovela do nerazumijevanja i protivrječnosti u aktuelnoj Vladi, prije svega DF, koji smatra da da je najviše oštećen i da je najviše doprinio tročlanoj koaliciji u avgustu”, navodi Vukadinović za Dnevne novine.

Prema njegovim riječima, Krivokapić je svjestan da će se pod pritiskom DF-a tužilački zakoni naći na dnevnom redu Skupštine, uprkos negativnom mišljenju Venecijanske komisije.

“Krivokapić pokušava da dobije vrijeme, da ojača i dobije nove pristalice. Nudi različite rekonstrukcije Vlade. Pitanje je da li će DF sve to prihvatiti, ukoliko tužilački zakoni ne budu usvojeni”, smatra Vukadinović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije