Connect with us

Politika

VUKAŠIN PEROVIĆ: Desant na Crnu Goru

Published

on

Jurnuli na Crnu Goru. Oće da je satru, da joj dušu uzmu, da je ugase. Navalilo kuso i repato iz Srbije i Bosne. Kidiše sva balkanska bagra, skupljena sa koca i konopca. Navalila sumnjiva udruženja, čudna prezimena i svakakvi pasoši.

Vučić je otimanjem Duklje najavio završni udarac. Komandovao je opšti desant na Nikšić. Jurnuše Obradovići, Šešelji, Marići, Sarape, Dodici…, svi veterani izgubljenih ratova s kraja prošlog vijeka.

Ali sve bi te hijene bile smiješne, da nemaju pomoć iznutra. U Crnoj Gori su na nogama četnici, petokolonaši, kvislinzi, svetosavci, domaći izdajnici i mrzitelji svega crnogorskog. U prvim redovima su i izbjeglice, koji su već jednom zapalili svoju državu, pa pobjegli. Sad bi da zapale i ovu, koja ih je prihvatila i dala im sve. I svi imaju zaduženja, od ovih sa funcijama do sitne boranije.

Bečić urušava institucije, Dritan bezbjednost, Krivokapić put u Evropu, Bojanić ekonomiju a Bratićka ubija logiku i zdravu pamet. I Jelena Bo Bo ima svoju strategiju. Popovi kunu i prizivaju strašni sud za sve one koji vole Crnu Goru. Obični narod je zadužen za prijetnje nesrbima, pisanje sramnih grafita, mahanje srpskim zastavama i za oslobađanje Kosova (dogodine).

Čak ih od pokušaja gašenja svoje države u korist tuđe država, koji se jednostavno zove izdaja, uopšte nije sramota. Poslije više od 630 godina poraza, Srbi vide svoju šansu. Nije se moglo protiv Turaka, uteklo se od Austrije, protiv Njemaca se nije ni ratovalo, pobjeglo se iz Slovenije, Hrvatske, sa Kosova… Čini im se da je pravi trenutak za slavu.

Crnogoraca je malo, a imaju unutra i ove izbjegle, plaćene, neznavene i zavedene. Misle da je vrijeme je za Srpski svet. Basta li im? Čini mi se da su se zaigrali. Možda je ipak bolje da još jednom razmisle. Jer mi smo svoji na svome.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije