Connect with us

Politika

VUKAŠIN PEROVIĆ: Završni udarac na Crnu Goru preko prava na glasanje, nema šanse da to preživi

Published

on

Poznati crnogorski aktivista na društvenim mrežama, Vukašin Perović, komentarišući najavljene zakonske izmjene koje će omogućiti glasanje svima koji imaju bilo kakvog pretka u Crnoj Gori, kaže da će to, ukoliko se usvoji, biti završni udarac za Crnu Goru.

“Ne postoji ni teoretska šansa da to Crna Gora preživi. Najnoviji predlozi o državljanstvu su odavno pripremani. A svako je to mogao da vidi.

Znamo da Crna Gora ima 620 hiljada stanovnika.

Ako odbijemo 145 hiljada maloljetnih, naše glasačko tijelo treba da bude oko 475 hiljada. Pa odakle na prošlim izborima više od 550 hiljada glasača? Tih 75 hiljada imaju kuće i stanove u Crnoj Gori. Ima i onih koji su kupovali kola preko posrednika, pa je u jednom stanu u Herceg Novom prijavljeno da ‘živi’ više od 85 građana iz Srbije. I svi ovi sa stanovima, kućama i kolima, glasaju na izborima.

Na prošlim izborima, Srbija im je platila prevoz, dala dnevnice i obezbijedila smještaj kome je trebalo. Sada se za Nikšić sprema isto. Zato su otvorene granice. Sprema se i državljanstvo za nekoliko hiljada popova (sa porodicama) i sve one koji se godinama doseljavaju iz Srbije u Crnu Goru, a žive i rade na crno.

Ipak, viđeli su da ni to nije dovoljno, jer im za neke odluke treba dvotrećinska većina. Znaju kako može. Oće da daju državljanstvo svima u Srbiji, kojima je bilo koji predak iz Crne Gore. Takvih je u Srbiji više od milion. Skoro svi su po nacionalnosti Srbi, jer je na zadnjem popisu u Srbiji bilo oko 37 hiljada Crnogoraca.

To će biti završni udarac, jer ne postoji ni teoretska šansa da to Crna Gora preživi. Odavno je nagrizaju iznutra, sad stvaraju mogućnost da je dotuku spolja. Taj združeni napad svetosavlja, domaćih izdajnika, janjičara iz Srbije i glupih i neznavenih Crnogoraca, sigurno nećemo preteći. Je li ovo stvarno suviše komplikovano da bi se shvatilo? Ima li iko normalan i dobronamjeran u Crnoj Gori, a da mu nije jasno što se dešava? Ima li načina da se odbranimo od ovih štetočina, ili ćemo nestati za sva vremena?”

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije