Connect with us

Politika

ŽIVKOVIĆ: Nećemo dopustiti da se ruše temelji CG

Published

on

Uradićemo sve što je potrebno kako bismo spriječili novu vlast da uruši temelje savremene Crne Gore, poručio je u intervjuu Pobjedi Danijel Živković, predsjednik Kluba poslanika DPS-a.

On ističe da je obaveza opozicije da spriječi uništavanje građanskog karaktera društva, antifašističke vrijednosti i evropsku budućnost naše države.

“Ko god misli da je nakon parlamentarnih izbora dobio legitimaciju da ruši ono što je do sada izgrađeno, živi u ozbiljnoj zabludi da će mu to biti i dopušteno”, poručio je Živković.

Istakao je da je Crna Gora pred ozbiljnim izazovom koji je možda jedan od najvećih od referenduma 2006. godine, te da energija suverenističkog bloka mora biti ujedinjena kako bi se pružio precizan odgovor svim protivnicima savremene Crne Gore.

Živković je ocijenio da je Vlada ,,nesposobna i sa lošim namjerama“, te da joj je mandat ,,očigledno na isteku“.

“Zato ih ostavljamo neka se zamisle pred činjenicom da smo sve procese vezane za ključne strateške pozicije doveli do kraja, tako ćemo i njih ispratiti sa pozicija vlasti, a oni to dobro znaju. Zbog toga bi bilo politički naivno otkrivati sve strategije koje čekaju aktivaciju u odnosu na sve što vladajuća većina radi a zaslužuje crveni karton”, poručio je Živković.

Govoreći o trenutnom bojkotu rada Skupštine kaže i da intenzivno komuniciramo sa kolegama iz opozicije.

“Naravno, pravo svakog političkog subjekta je da sam za sebe procjenjuje koji potez je najadekvatniji postojećoj situaciji. Mislimo da je ovo najadekvatniji odgovor na besprizorno i bahato ponašanje vlasti. U odsustvu demokratskog refleksa na ponudu za dijalogom kroz namjeru da se Crna Gora skrene sa evropskog kolosijeka, obavezuju nas na promjenu odnosa. Ako neko konstruktivnost vidi kroz okno prihvatanja onoga što se dešava svih prethodnih mjeseci, onda živi u zoni sumraka i nema predstavu o funkcionisanju demokratije”, zaključio je Živković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije