Connect with us

Integracije

ŽIVKOVIĆ-GANDEL: Slovačka spremna da pomogne CG u procesu evropskih integracija

Published

on

Slovačka je spremna da pomogne Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, ali je potrebno da domaći zadatak ispuni Crna Gora svojom odgovornom politikom, poručio je ambasador Slovačke u Crnoj Gori Boris Gandel, koji se danas sastao sa predsjednikom Kluba poslanika DPS-LP Danijelom Živkovićem.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Živković je ovom prilikom iskazao zadovoljstvo odličnom saradnjom dvije države, kao i podrškom i pažnjom koju Republika Slovačka pruža Crnoj Gori na putu evropskih integracija.

“Živković je podsjetio da vladajuća većina odstupa od izvornog sporazuma koji je potpisala nakon parlamentarnih izbora. Revanšizam prema političkim neistomišljenicima je postao model ponašanja koji se demonstrira kroz usvajanje zakonskih rješenja suprotno Ustavu i evropskoj praksi. Živković je istakao da je upitna dalja evropska perspektiva sa parlamentarnom većinom koja ne daje podršku Vladi i koja je programski i ideološki različita. U takvom ambijentu, jedino rješenje za izlazak iz krize izvršne i parlamentarne vlasti jesu novi izbori”, piše u saopštenju.

Živković je naglasio da će DPS potvrditi svoju odgovornost na putu dalje evropske emancipacije društva i spriječiti svaki pokušaj destruktivnog ponašanja, koje će za cilj imati ugrožavanje temeljnih vrijednosti društva.

“Ambasador Gandel je potvrdio da je Slovačka veliki prijatelj Crne Gore i da podrživa njenu integraciju u EU. U tom smislu čestitao je predsjedniku Kuba poslanika DPS-LP Danijelu Živkoviću zbog činjenice da Crna Gora ima najveći progres od svih zemalja Zapadnog Balkana, da ima otvorena sva poglavlja, ističući da je potreban veći fokus na reforme, posebno u poglavljima 23 i 24”, zaključuje se.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije