Connect with us

Borilački sportovi

BOKS: Klemenko zatražio od Kremljeva da ispravi nepravdu

Published

on

Foto: RTCG

Predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore, Aleksandar Klemenko zatražio je od prvog čovjeka Svjetske bokserske asocijacije Umara Kremljeva da ispravi nepravdu i Petru Liješeviću dodijeli zlatnu medalju.

Liješević je juče u finalnom meču Svjetskog prvenstva u Poljskoj, u kategoriji do 81 kilogram, poražen od Rusa Vasilija Kaverina, odlukom sudija 4:1.

Klemenko je u pismu Kremlevu pobjeda naveo da je pobjeda u odlučujucojm trećoj rundi bila kategorično nezaslužena i da je namjerno data bokseru iz Rusije i da je ona odlučila ishod posljednje borbe.

“Ukupan rezultat borbe 4:1, falsifikovan od strane sudija, isključio je našu mogućnost da odmah nakon borbe podnesemo zvanični protest, u skladu sa novim pravilima AIBA (protest je dozvoljen podnijeti samo kada je rezultat 3:2). Bili ste prisutni u dvorani i sami ste vidjeli ovu nepravdu i čuli ste reakciju profesionalnog dijela hale, uključujući trenere i navijače iz Rusije”, piše u Pismu Klemenka.

Navodi se da je takav neprofesionalni i krivični postupak sudija, uz prećutno odobrenje rukovodstva AIBA, poguban ne samo za svjetski boks, već i za olimpijski pokret u cjelini!

“Uništava povjerenje sportista, trenera i navijača u poštovanju njihovih prava i osnovnih olimpijskih principa. Prije svega, ovaj čin je sramotan! Pokažite principijelnost, ne skrivajte se iza formalnosti i pronađite snagu da priznate grešku AIBA-e. Molim vratiti našu medalju”, piše u pismu Klemenka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije