Connect with us

Borilački sportovi

EP U KARATEU ZA KADETE, JUNIORE I MLAĐE SENIORE: Milena Jovanović najbolja u Evropi

Published

on

Crnogorska karatistkinja Milena Jovanović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u finskom Tampereu.

Mlađa seniorka Omladinca u kategoriji preko 68 kilograma pobijedila je u finalu Miu Gretu Zorko 3:2.

Do finala naša takmičarka bila je bolja od Italijanke Eleonoru Berneri (4:1), reprezentativku Kosova Djelzu Sejdijaj zahvaljujući pravilu o prvom osvojenom poenu (1:1) i u polufinalu Švajcarkinju Šomšanok Benc (4:1).

Ovo je, inače, treća medalja crogorske reprezentativke na šampionatima Evrope i svijeta u mlađim kategorijama.

Jovanović je plasmanom u finale osvojila drugu zlatnu medalju za crnogorski karate u Tamereu, nakon što je prvakinja Evrope postala i kadetkinja Helena Backović u kategoriji do 47 kilograma.

Ostali crnogorski predstavnici u konkurenciji mlađih seniora, posljednjeg takmičarskog dana, eliminisani su u drugom, odnosno prvom kolu.

U kategoriji do 60 kilograma Ognjen Otašević je u prvom kolu pobijedio Abdulaha Backu 9:1, dok je u drugom izgubio od Bjelorusa Mikite Rašetnika 1:0.

Do 84 kilograma, Vasilije Mićunović slavio je na startu protiv Mađara Elesa Benćea 1:0, ali je u drugom kolu izgubio od Muhameda Halita Tamiksela 6:0.

Bolji od mađarskog borca bio je i Nemanja Jovović (preko 84), ali je u drugom kolu, zbog pravila o prvom osvojenom poenu, izgubio od Kosovara Endrita Šaćirija (2:2).

Ubjedljiva na startu bila je Milica Jeknić (do 55) protiv Njemice Mišele Sus 5:0, ali je u drugom kolu izgubila od Dankinja Erike Batakujević 6:0.

Prvo kolo bilo je kobno za Saru Raković, koja je u kategoriji do 68 kilograma izgubila od Lene Gulumian iz Jermenije 5:0.

1 Comment

1 Komentar

  1. Anonim

    22.08.2021. at 23:21

    Čestitam od srca, za sve uspjehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije