Connect with us

Borilački sportovi

EP U POREČU: Crnogorskim karatistima srebrna medalja

Published

on

Muška ekipa u borbama karate reprezentacije Crne Gore kao drugoplasirana, sa srebrnim odličjem, završila je nastup na 56. seniorskom prvenstvu Evrope u Poreču.

Ekipa, u sastavu Mario Hodžić, Nenad Dulović, Nikola Malović, Predrag Smolović, Balša Miličković i Andrija Fatić, poražena je danas u finalnom meču od Hrvatske 3:0.

Fatić zbog povrede nije bio u kombinaciji za finale, dok je Smolović iz istog razloga bio primoran da preda meč.

Član srebrnog tima, Mario Hodžić kazao je da za njih to nije samo medalja.

– Osvojili smo i ostvarili mnogo više. Pokazali smo šta može timski duh da ostvari. Zajedno smo ostvarili istorijski rezultat za našu Crnu Goru. Ponosan sam na momke, cijelu reprezentaciju i Crnu Goru. Pokazali smo koliko je Crna Gora velika – kazao je Hodžić agenciji MINA.

Crnogorski karatisti do finala i prve ekipne medalje došli su pobjedama protiv Belgije 3:0, Španije 3:1, Rusije 3:2 i Azerbejdžana u polufinalu, zahvaljujući većem broju osvojenih poena (16:12).

Meč je, poslije četiri održane borbe, završen neriješeno 2:2.

Selektor Slobodan Vlahović kazao je da je ponosan na ekipu momaka čiji je prosjek godina 20.

– Ovo je nevjeriovatna emocija za nas, san koji smo sanjali posljednjih 10-15 godina, da neka ekipa iz Crne Gore, iz dvije ulice i dva kluba Omladinca i Onogošta, bori se u fianlu Evropskog prvenstva – rekao je Vlahović.

On se zahvalio momcima u ekipi, kompletnoj reprezntaciji, predsjedniku i kancelariji saveza.

– Idemo dalje moramo da ostvarimo još jedan cilj da imamo takmičara na Olimpijskim igrama, jer to sigurno to mi zaslužujemo – rekao je Vlahović.

Prema njegovim riječima, povrede takmičare onemogućele su ih da u finalu pruže više.

Smolović i Fatić nijesu mogli da nastupe. Svi takmičari su bili roviti, ali su pokazali svoje srce i karakteter šampiona – rekao je Vlahović.

Karate reprezentacija Crne Gore iz Poreča vraća se sa dvije medalje, a osim srebra ekipe u borbama, bronzana je bila i Jelena Maksimović u kategoriji do 55 kilograma.

Na korak od odličja bio je i Mario Hodžić, koji je izgubio meč za treće mjesto u kategoriji do 75 kilograma.

Predsjednik Karate saveza, Ivan Krstajić kazao je da je Evropsko prvenstvo u Poreču bilo možda pet najljepših dana u istoriji crbogorskog karatea i sporta uopše.

– Borbu za zlatnu medalju izborili smo pobjedama protiv Belgije, Španije, Rusije i možda najbolje selekcije svijeta, Azerbejdžana. Najbolje dvije ekipe došle su do finala i prošle golgotu. Ponosan sam na uspjeh, pokazali smo jedinstvo i veliki kvalietet – rekao je Krstajić.

Crna Gora se nalazi među 22 država koje imaju osvajača medalja u Poreču, među 16 koje imaju više od jedne ili među 11 koje su imale finalistu.

Na šampionatu u Poreču nastupilo je 513 takmičara iz 47 država Evrope.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije