Connect with us

Sport

BUDUĆE NADE REGIONALNE KOŠARKE NA OKUPU: Juniori Podgorice putuju na Zlatibor na turnir ABA lige

Published

on

Finalni turnir juniorske ABA lige biće održan od 22. do 24. maja na Zlatiboru. U ABA juniorskoj ligi učestvuje osam ekipa, a među timovima koji će se boriti za prestižni trofej juniorske ABA lige, gdje je mnogo talentovanih igrača uzrasta do 19 godina, biće i KK Podgorica.

Prvog dana turnira, u okviru četvrtfinala sastaju se Crvena zvezda – Sloboda (9.00), zatim slijedi od 11.30h crnogorski derbi Budućnost – Podgorica, od 14h igraju Igokea – Borac, te od 16.30 Mega i Partizan.

Ekipa danas putuje na Zlatibor, a boje Podgorice braniće Janko Bulajić, Ognjen Lacmanović, Sava Milatović, Nikola Milošević, Dimitrije Mališić, Stefan Bogojević, Filip Nakov, Uroš Aleksić, Lazar Vukčević, Stefan Vukčević, Amar Hot, Stefan Popović, Damjan Šimun, Alen Malovčić i Danilo Lacmanović.

“Turnir ABA U 19 za nas predstavlja najveći izazov do sada. Prije svega, velika je čast učestvovati na ovako velikom takmičenju. Nadam se i vjerujem da ćemo se pokazati u pravom svijetlu. Za sve nas odličan test da vidimo koliko smo napredovali za 10 mjeseci treniranja”, istakao je za klupski sajt mladi stručnjak Rade Petrić, trener juniorske ekipe.

Podgorica će na startu, u četvrtfinalu, igrati protiv Budućnosti, ekipe koju Petrić odlično poznaje.

“Kada je u pitanju Budućnost imali smo prilike da igramo u par navrata prijateljske utakmice. Ekipa Budućnosti je izuzetno kvalitetna u tranziciji, imaju veliki roster što se tiče spoljnih igrača, što im dozvoljava da budu agresivni svih 40 minuta. Sa priključenjem Ivišića na ovaj turnir imaće sigurno veću sigurnost u igri pod košem, što može biti i opasnost obzirom da nijesu cijele sezone sarađivali zajedno”, objasnio je Petrić.

Mladi trener vodio je ovu ekipu u seniorskoj B ligi Crne Gore, krenula je i juniorska liga Crne Gore, a sada će imati priliku i na većem nivou da pokažu potencijal.

“Što se tiče naših momaka pokazalo se da smo sjajna selektirana ekipa, koja iza sebe ima sezonu u B ligi i juniorskoj ligi. Vrijedno smo trenirali cijele sezone baš zbog ovakvih izazova i jedno je sigurno želje, borbe za svaku loptu i energije neće faliti, a to je ključ za pozitivan rezultat”, podvukao je Petrić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije