Connect with us

Sport

DAILY MAIL: Guardiola dovodi napadača za 115 miliona eura. Nudi mu platu od 24 miliona

Published

on

Pep

Pep Guardiola ovog ljeta kreće u potragu za novim napadačem koji bi trebao zamijeniti Sergija Agüera.

Legendarni Argentinac je već deset godina u klubu i u 379 utakmica je postigao 256 golova, ali 32-godišnji Agüero ima sve više problema s povredama. Na ljeto mu ističe ugovor i City ga najvjerojatnije neće produžiti. Gabriel Jesus je mnogo dobar igrač, ali je ujedno i jedini klasični napadač u timu što je za klub kao što je City premalo.

Kako piše Daily Mail, Guardiola na ljeto želi dovesti Erlinga Halanda i za Norvežanina je spreman ponuditi 115 miliona eura. Halandu se u ljeto 2022. godine može aktivirati klauzula od “samo” 75 miliona eura, ali City nema vremena da toliko čeka.

Norvežanina žele Real Madrid, Manchester United i Chelsea, ali City se nada da će s ogromnom platom nagovoriti 20-godišnjaka da dođe na Etihad. Daily Mail tvrdi da će mu City ponuditi platu od čak 24 milona eura po sezoni čime bi postao jedan od najplaćenijih igrača u Premiershipu.

Prije nego što je došao u Borussiju, Haland je već sve dogovorio s Unitedom da bi na kraju ipak završio u Njemačkoj. United nije želio njegovom agentu Mini Raioli isplatiti golemi bonus i Italijan je Halanda odveo u Borussiju koja je pristala u ugovor ugraditi spomenutu klauzulu.

Haland je u Borussiji godinu, a u 39 utakmica je postigao 38 golova uz osam asistencija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije