Connect with us

Fudbal

NAKON OSVAJANJA TITULE: Čelnici Intera mole igrače da se odreknu dvije plate

Published

on

Predsjednik Intera Stiven Zang zatražio je od igrača novog prvaka Italije da se odreknu dvomjesečne plate kako bi pomogli klubu u teškoj finansijskoj situaciji.

Kao i mnogi drugi klubovi u Evropi, Inter se takođe suočava sa velikom finansijskom krizom koja je uslovljena pandemijom koronavirusa, a na posljednjem sastanku s igračima predsjednik Zang je zatražio da se odreknu plate za dva mjeseca.

Sky Sport navodi da će svaki igrač pojedinačno odlučiti da li će se odreći svoje plate, a takođe se dodaje da će novi sastanak biti održan narednih dana s klupskim direktorima.

Potpredsjednik kluba Havier Zaneti nedavno je priznao da je Inter u ozbiljnim finansijskim problemima, dok je sportski direktor Bepe Marota tvrdio da će klub tražiti pomoć od igrača, ali da to nema veze s bonusima za titulu prvaka.

Podsjećamo, Inter je nakon 10 godina zvanično skinuo Juventus s trona Serije A i osvojio 19. titulu prvaka u klupskoj istoriji i prvu od 2010. godine.

Posljednju titulu prvaka s Interom osvojio je Žoze Murinjo u najuspješnijoj sezoni u istoriji kluba, a bilo je to u sezoni 2009-2010 kada su osvojili popularnu tripletu (Serie A, Kup Italije i Ligu šampiona).

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije