Connect with us

Fudbal

Preminuo Zlatko Cico Kranjčar

Published

on

Kako prenose hrvatski mediji bivši selektor Crne Gore umro je u bolnici Merkur u Zagrebu.

Kranjčar je rođen 15. novembra 1956.

Cico je za kratko vrijeme pobrao sve simpatije i navijača u Crnoj Gori, pošto je imao odlične rezultate u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2012.

Na klupi našeg nacionalnog tima našao se tokom 12 mečeva, upisao je šest pobjeda, dva remija i četiri poraza.

U trenerskoj karijeri vodio je veliki broj klubova, a najbolje rezultat ostvario je kao trener Dinamo iz Zagreba.

Prema prvim informacija, Kranjčar je prije desetak dana primljen u zadarsku bolnicu zbog problema s jetrom, a potom je prebačen u Zagreb, gdje je i umro u KB Merkur.

Bio je vrhunski centarfor i realizator, a za Dinamo je u 261 utakmici zabio 98 golova.Kranjčar potom prelazi u bečki Rapid gdje počinje igrati nogomet karijere. Postaje legenda kluba u kojem se zadržava do 1990. godine. Za Rapid je u 201 utakmicu zabio 106 golova. Nakon toga uslijede su kraće avanture u austrijskim klubovima VS St. Pölten i SV Wienerfeld.

Za reprezentaciju bivše Jugoslavije Cico je nastupio 11 puta i dao tri gola. Cico je bio jedan od članova reprezentacije Hrvatske koja je odigrala svoju prvu utakmicu od samostalnosti 1990. godine protiv SAD-a. Za Hrvatsku je nastupio dvaput i dao jedan gol. Bio je kapetan u prvoj utakmici reprezentacije protiv SAD-a.

Trenersku karijeru Kranjčar započinje 1991. godine kao trener Wienerfeld Beča 1991. godine. Zagrebački Dinamo vodio je u tri navrata i dvaput bio prvak Hrvatske.

Hrvatsku reprezentaciju vodio je od 2004. do 2006. godine i nastupio na Svjetskom prvenstvu. U grupi s Brazilom, Australijom i Japanom Cico je završio treći.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije