Connect with us

Fudbal

SUPERLIGA: Svi objavili da napuštaju, osim Barselone i Real Madrida

Published

on

Foto: fcbarcelona.com

Juventus, Atletiko Madrid, Milan i Inter saopštili su da odustaju od učešća u novoosnovanoj Superligi 12 vodećih evropskih fudbalskih klubova. Samo Barselona i Real Madrid još nijesu objavili da napuštaju Superligu.

Odluka je uslijedila dan poslije povlačenje šest timova iz Engleske.

Još četiri tima pomenuta su u nedjelju kada je objavljeno formiranje kontroverznog takmičenja, koje su odmah oštro kritikovali igrači, navijači i fudbalske organizacije.

Prvi čovjek Juventusa i jedan od osnivača Superlige Andrea Anjeli izjavio je da ovako ne može da nastavi.

“I dalje sam ubijeđen u ljepotu ovog projekta”, rekao je Anjeli za Rojters, naglašavajući da bi to bilo najbolje takmičenje na svijetu. “Ali moram da priznam da ne vjerujem da je projekat u ovom trenutku i dalje funkcionalan”.

Većinski vlasnik Liverpula Džon Henri izvinio se u video poruci na zvaničnoj stranici kluba rekavši da projekat “nikada ne bi mogao da se održi bez podrške navijača”.

Šest engleskih fudbalskih klubova u utorak je saopštilo je da napušta tek oformljenu Superligu, koja je ranije saopštila da će se fokusirati na “izmjenu projekta”.

Superligu je u nedjelju formiralo 12 klubova iz Italije, Španije i Engleske, ali su 48 sati kasnije u tom savezu ostala samo po tri italijanska i španska kluba.​

“Uprkos odlasku engleskih klubova, koji su tako odlučili zbog pritiska na njih, ubijeđeni smo da je Superliga usklađena sa evropskim zakonima. U aktuelnim okolnostima razmotrićemo šta je potrebno da izmijenimo projekat”, navedeno je u saopštenju lige koje je objavljeno prije izjave Anjelija i odluke dodatna četiri kluba da se povuku.

Potpredsjednik engleskog Mančester junajteda Ed Vudvord objaivo je da podnosi ostavku malo prije nego što je njegov klub izašao iz projekta, čiji je jedan od osnivača.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije