Connect with us

Sport

GOJKOVIĆ: Cilj ispunjen, čeka nas težak rival

Published

on

Foto: Beta/AP

Selektor naših vaterpolista Vladimir Gojković istakao je da su “ajkule” ispunile glavni cilj prije dolaska u Tokio, a to je plasman u četvrtfinale

Uz trijumf nad Kazahstanom i pobjedu Španije nad Australijom, naši momci prošli su u nokaut fazu, kolo prije kraja grupe.

“Plasirali smo se u četvrtfinale, što je bio glavni cilj prije dolaska ovdje, s obzirom da smo igrali u veoma teškoj grupi. Odradili smo ono što smo željeli u mečevima sa Australijom i Kazahstanom. Sada se okrećemo meču sa Srbijom kroz koji ćemo pokušati da se što bolje pripremimo za četvrtfinale”, rekao je Gojković.

Ko god da bude rival u četvrtfinalu, biće teško jer 10 selekcija u Tokiju konkuriše za najviši plasman.

“Vjerovatno do posljednjeg kola nećemo znati ko će nam biti protivnik. Deset ekipa se ovdje bori, Japan je svakoga namučio. Samo Južna Afrika i Kazahstan su nešto slabiji. Očekujemo jako četvrtfinale jer nijedan meč ne može biti lak.”

Smatra da će “ajkule” biti na optimalnom nivou forme u najvažnijoj utakmici na turniru.

“Vjerujem da možemo otići sa formom u četvrtfinale. Druge dvije četvrtine sa Španijom i početak sa Hrvatskom bile su na nivou koji mi želimo. Ako dobro iskoristimo utakmicu sa Srbijom, koja je jak protivnik, moći ćemo da odemo stepenicu više”, istakao je Gojković.

Prije četvrtfinala Crnu Goru čeka meč sa Srbijom, u ponedjaljak od 7 sati.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije