Connect with us

Sport

JANOVIĆ: Momci su pokazali klasu

Published

on

U prve dvije četvrtine smo imali problema zbog odbrane na koju mi nijesmo navikli, zbog čega je bilo propusta. Međutim, u trećoj četvrtini su se momci skroz navikli na ambijent Olimpijskih igara. U trećoj i četvrtoj su odigrali visok nivo vaterpola, odigrali su onako kako smo navikli na njih u posljednjih nekoliko utakmica i turnira, sa jakom odbranom i eksplozivnim napadom. U te dvije četvrtine su pokazali klasu i prezadovoljan sam. S obzirom na našu odbranu, ni na 4:1 za Australiju uopšte nijesam strijepio za krajnji ishod.

Imamo dosta debitanata na Olimpijskim igrama, ali ti momci nijesu nezreli, nijesu premladi. Ipak igraju u dobrim klubovima, nose te klubove, i mislim da se našla neka dobra energija, što se pokazalo u trećoj i četvrtoj četvrtini. Odigrati na takvom nivou protiv Australije, koja je uvijek spremna i vrhunska ekipa, mislim da je teško bilo kojoj ekipi.

Prva utakmica na olimpijskom turniru je uvijek teška. Ja se sjećam nekih naših utakmica, uvijek je ta prva bila „na jednu loptu“. To je privikavanje i na suđenje, na potpuno novi ambijent, na svrhu takmičenja. Obično bi u tim prvim utakmicama profitirale neke ekipe koje nijesu favoriti. Jedino zbog toga je, možda, u prvom trenutku bilo malo straha pred Australiju. Međutim, u drugom dijelu meča naša reprezentacija je pokazala visok nivo vaterpola.

Slijedi meč sa Španijom, i to su one utakmice koje se, bukvalno, odlučuju „na jednu loptu“. Najbitnije je da smo pobijedili Australiju, da smo osigurali dalji prolaz. Preostale utakmice će biti prelijepe za igranje, momci treba samo da igraju kao do sada. Kada ih gledam kako izgledaju, to mi uliva nadu, i sa nestrpljenjem čekam utakmicu sa Španijom.

Protiv Srbije se viđelo ono što su Španci pokazivali kroz posljednje turnire. Riječ je o konstantnoj ekipi, koja igra organizovano od prvog do posljednjeg minuta. Imaju izvanrednu odbranu i izvanrednog Munariza koji igra na visokom nivou unazad nekoliko godina. Mislim da je on prevaga u španskoj ekipi i da je ključ meča sa Španijom da onesposobimo Munariza da daje po četiri, pet golova po utakmici.

Vjerujem da sa našom prepoznatljivom odbranom možemo da pobijedimo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije