Connect with us

Košarka

NIKOLA PEKOVIĆ: Biće mi čast da vodim crnogorsku košarku, spreman sam da se prihvatim posla

Published

on

Ako ne bude neočekivanih obrta, vanredna i izborna Skupština Košarkaškog saveza Crne Gore 24. maja biće samo formalnost Nikola Peković će biti novi predsjednik KSCG, jer je dobio jednoglasnu podršku Upravnog odbora.

Peković, koji se još od januara pominjao kao najozbljiniji kandidat za prvog čovjeka KSCG, na tom mjesto će naslijediti Veselina Barovića, koji se povlači na polovini mandata, koji je započeo u januaru 2019. godine.

“Velika čast i priznanje za mene, da me čitav Upravni odbor izglasao za kandidata za predsjednika Košarkaškog saveza. Prepoznali su u meni nekoga ko je sposoban vodi Savez, da naslijedi sadašnje rukovodeće ljude. U Savez su došli i neki novi ljudi, trebaće i njima da se pomogne”, rekao je za Arenu Nikola Peković.

Kako je saopšteno iz KSCG, a u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine Košarkaškog saveza Crne Gore, “kandidature za predsjednika mogu se dostavljati Košarkaškom savezu Crne Gore u narednih 10 dana, zaključno sa 9. majem. Bilo bi iznenađenje da bude drugih kandidata.

Nakon što zvanično preuzme funkciju predsjednika, pred Pekovićem će prve obaveze biti Evropsko prvenstvo za košarkašice (od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji), te avgustovske prekvalifikacije košarkaša za Svjetsko prvenstvo.

“Biće tu dosta obaveza, ali ja sam spreman da se prihvatim tog posla”, dodao je Peković.

Peković je naš bivši proslavljeni košarkaš, svojevremeno jedan od najboljih evropskih centara (u vrijeme kada je igrao za Partizan i Panatinaikos) i NBA as u dresu Minesote. Od januara je obavljao funkciju tim menadžera reprezentacije Crne Gore.

“To iskustvo mi je mnogo značilo. Vidio sam kako sve funkcioniše, upoznao sam sve ljude u Savezu i van njega, igrače i igračice. To će baš mnogo da mi znači. To je bila neka prelazna funkcija do mjesta predsjednika. Dosta sam toga naučio, dosta sam vremena provodio sa Veskom (Barovićem) i Danilom (Mitrovićem), tako da je za mene to bilo veoma značajno u proteklom periodu”, ističe Peković.

Naš proslavljeni košarkaš ističe da KSCG i sada “zaista dobro radi”.

“Savez je do sada pokazao rezultate, veliki napredak i zavidan nivo organizacije. Mislim da ljudi u Savezu vrhunski rade posao. Ja se samo nadam da ću svojim košarkaškim iskustvom moći još nešto malo da unaprijedim. Ali ponavljam, u Savezu već rade odlično, što se može vidjeti iz dosadašnjih rezultata”, zaključio je Peković.

Veselin Barović je posljednji mandat na čelu KSCG počeo 11. januara 2019. godine, kada je naslijedio Mila Đukanovića, koji je morao da se povuče sa te funkcije, na kojoj je bio od 2011. godine, zbog novog Zakona o sportu, po kojem kao predsjednik države (ili predsjednik partije) ne može da budu na čelu ili u užem rukovodstvu saveza. Barović je prije toga bio predsjednik KSCG, od 2000. do 2010. godine (kada ga je na kratko naslijedio Igor Lukšić), tokom kojih je KSCG postao i član FIBA

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije