Connect with us

Košarka

PAVIĆEVIĆ: Nikad više neću dozvoliti da nam sudije određuju domete i postavljaju granice

Published

on

Predsjednik Košarkaškog kluba Mornar Đorđije Pavićević kazao je da je veoma nezadovoljan suđenjem u polufinalnoj seriji ABA lige protiv Budućnosti, te da će učiniti sve da sudije više ne određuju domete njegovoj ekipi.

“Zbog mira u kući, kako se to kod nas kaže, zatim rukovodećih ljudi ABA llige koji su krenuli da rade dobar posao kako bi liga bila onakva kakvu svi želimo i želje da ničim ne natrunim finalnu seriju plej-ofa, nisam htio da reagujem poslije naših utakmica protiv Budućnosti. Sada mogu, hladne glave, da otvorim dušu. Budite sigurni da više nikad neću dozvoliti da nam sudije određuju domete u ABA ligi i postavljaju granice dokle je dovoljno da se Mornar prostre”, kazao je Pavićević za sajt kluba.

On se osvrnuo na prvi meč polufinala plej-ofa u Podgorici, kada je sudijska trojka Javor, Oberknežević i Jovčić, kako je rekao, “iskasapila“ Mornar.

“U jednom momentu u trećoj četvrtini odnos ličnih grešaka bio je 10 prema 26. To je i logično jer je svima poznato da smo mi ekipa koja svoju igru bazira na tvrdoj odbrani. Nismo pravili napadačku nego odbrambenu ekipu, sa željom da pobjeđujemo čvrstom odbranom, nikako napadom. U rovovskoj borbi je budućnost košarke, a ne u atraktivnim potezima i poenima. Naravno, ironičan sam”, kazao je Pavićević.

Poručio je da ne smije da se dozvoli da sudije budu u prvom planu u regionalnoj ligi.

“Drugi meč u Baru razlikuje se od svih odigranih u ovogodišnjem plej-ofu. To je jedina utakmica u kojem je sudijska trojka, bolje reći dvojka, zaštitila gostujuću ekipu tako da domaća nije bila u mogućnosti da odigra kako zna i eventualno izbori majstoricu. Odlučili su da sude ravnopravno, na štetu domaćina – paradoksalna formulacija ali je tako bilo. Prvi i jedini put u ovom plej-ofu. I o ovoj utakmici odnos faulova dovoljno govori. Da ne budem pogrešno shvaćen – ničim ne umanjujem pobjedu Budućnosti, ali da smo imali korektno suđenje i ta utakmica bi, kao i sve ostale ove sezone između dva naša kluba, bila do kraja neizvjesna, to je sigurno. Svim srcem ću nastojati da sudije svedem na mjesto koje im pripada, važno mjesto, u svakom slučaju, ali daleko od toga da je glavno”, kazao je predsjednik Barana.

Pavićević je kazao da mu ne pada napamet da vrši pritisak na sudije, već da želi ligu kojom će se svi ponositi.

“Nećemo odstupiti od našeg principa da se svi u Baru komotno osjećaju, kao kod kuće, od gostujućih igrača, stručnog štaba i rukovodstva, do sudija. Sve smo ih dočekivali gospodski i dobronamjerno. I bez bilo kakvih ekscesa. Lako bismo mogli da stvorimo drugačiji ambijent koji bi mogao da utiče na svijest sudija kako da sude u Baru, ali nam ne pada na pamet da to radimo. Želimo ABA ligu kojom ćemo se svi dičiti”, naglasio je Pavićević.

On je potvrdio da je Džejkob Pulen napustio Bar i to zbog nediscipline.

“Uz sve uvažavanje njegovih igračkih i drugih kvaliteta i onoga što je dao za Mornar, nećemo nikome dozvoliti da se ponaša mimo utvrđenih regula, ni na treninzima ni na utakmicama. Bez obzira o kome se radi, u Mornaru mora da se poštuje red. Očekujemo poštovanje igrača prema klubu makar onoliko koliko klub poštuje njih. Uostalom, svoj odnos prema igračima klub je pokazao u finišu prošle sezone, prekinute zbog korone. Dva-tri mjeseca nisu igrali, a sve prinadležnosti su uredno primili. Nikoga nećemo držati preko volje da odrađuje posao za koji je plaćen. Takođe smo dali dozvolu Nidamu da poslije kupa ide kući. Korektna, mirna i radna atmosfera u klubu nema alternativu, pa i po cijenu rezultata”, rekao je Pavićević

Mornar i u narednoj sezoni imati visoke ambicije, otkrio je Pavićević.

“Dovešćemo jednog od najvećih talenata u regionu Lovra Gnjidića. Naš je zadatak da učinimo sve da se njegov talenat ovdje izbrusi kako bi u dogledno vrijeme došao na nivo koji mu svi prognoziraju, NBA igrača. Sredinom jula zatvorićemo igrački spisak za narednu sezonu. Nećemo žuriti sa potpisivanjem ugovora. Biće veoma zanimljivih imena. Obavićemo razgovor i sa svim igračima koji su sada u našem sastavu. Poslije tih razgovora znaće se okosnica ekipe”, zaključio je Pavićević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije