Connect with us

Sport

MAJSTORICA U BEOGRADU: “Plavi” za trofej ABA lige i mjesto u Evroligi

Published

on

Košarkaši Budućnost Volija igraće večeras u Beogradu sa Crvenom zvezdom odlučujući, peti meč finala plej-ofa ABA lige. Direktan prenos meča na TVCG i Portalu RTCG.

Podgorički tim je, nakon dva startna poraza u Beogradu (82:78 i 85:79) dobio naredna dva meča (75:71 i 81:80) i izborio majstoricu.

Trener Budućnosti Dejan Milojević rekao je danas da će pobijedi u petoj utakmici finala ABA lige biti bliža ekipa koja bolje iznese pritisak važnosti meča.

“Očekuje nas peta utakmica – vjerujem da ko bude bolje iznio pritisak važnosti meča, da će imati veće šanse da pobijedi. Obje ekipe su na gostovanjima imale šansu za pobjedu, nijesu ih iskoristili. Vidjećemo da li ćemo uspjeti da pobjedimo na strani”, rekao je Milojević.

“Peta utakmica se neće mnogo razlikovati od prethodne četiri, koje su bile izuzetno fizički i mentalno zahtjevne. Crvena zvezda je dobra ekipa, mi imamo svoje adute i bićemo spremni da damo sve od sebe i pokušamo da dođemo do pobjede u Beogradu”, rekao je košarkaš Budućnosti Petar Popović.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je na njegovoj ekipi da napravi iskorak u segmentima gdje nije bila dovoljno dobra u prethodnim utakmicama.

“Smatram da je u sjutrašnjem meču jako bitno za nas da u segmentima igre gdje nijesmo dovoljno dobri napravimo iskorak, a posebno u odnosu na mečeve koje smo igrali u Podgorici”, rekao je Radonjić.

On je naveo da su svi u timu svjesni činjenice da igraju protiv kvalitetnog protivnika i da crveno-bijele čeka težak zadatak.

“O dobroj koncentraciji i energiji ne želim puno da pričam, a ta koncentracija je faktor koji može da odlučuje”, rekao je Radonjić.

Duel u dvorani Aleksandar Nikolić počeće u 20 sati i 30 minuta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije