Connect with us

Sport

NAKON DVA ZLATA KOSOVA: Mandić donijela Srbiji prvo zlato na OI

Published

on

Srpska takmičarka Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju pobjedom nad Korejkom Da-bin Li 10:7 na olimpijskom turniru u Tokiju, u tekvondou u kategoriji preko 67 kilograma.

To je prvo zlatno odličje za Srbiju na Igrama u Tokiju.

Krenula je Korejka agilno, ali je Mandić odgovorila na isti način i plasirala udarac nogom u glavu. Do kraja prve runde, Mandićeva je osvojila još dva boda nakon što je odbila napad i odgovorila kontrom nogom u oklop.

Prvi bod Korejka je osvojila nakon što je Mandić pala, a nedugo zatim uslijedio je i udarac Li nogom u oklop. Neposredno poslije toga, Korejka je pala, pa je Mandićeva zaradila bod za 6:3, koliko je bilo na kraju druge runde.

Treća runda donijela je kulminaciju. Li se vratila u igru udarcem šakom u oklop, a zatim i udarcem nogom u oklop (6:6). Međutim, Mandićeva je momentalno odgovorila udarcem rukom u oklop za +1, da bi zatim iz kontre pogodila nogom u oklop za 9:6.

Krenula je Korejka na sve ili ništa, pokušala da udari nogom iz okreta, i pri tom pala, što je bio još jedan poen za Milicu i de fakto kraj za ogroman uspjeh i novo zlato Mandićeve u sudaru sa svjetskom šampionkom iz Mančestera 2019 (10:7).

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije