Connect with us

Sport

SKANDAL U TOKIJU: Bjeloruskinja neće kući, traži azil

Published

on

Bjeloruska sprinterka Kriscina Cimanouska pozvala je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) da se uključi u njen slučaj

Ona je izjavila da je uklonjena iz nacionalnog tima i odvedena na aerodrom u Tokiju protivno svojoj želji, a zbog kritika koje je uputila nacionalnim trenerima.

Tražim pomoć od Međunarodnog olimpijskog komiteta“, rekla je Cimanouska u videu objavljenom na kanalu Telegram Beloruske fondacije za solidarnost u sportu.

Telegram je grupa koja podržava sportiste koji su u zatvoru ili su skrajnuti zbog svojih političkih stavova, prenio je Rojters.

Postoji pritisak na mene. Pokušavaju da me izvuku iz zemlje bez moje dozvole. Tražim od MOK-a da se uključi“, poručila je ona.

Ona je snimila video u kojem je tražila da se Međunarodni olimpijski komitet uključi u ovaj slučaj. Objasnila je da su joj treneri rekli u nedjelju da ode u sobu i da se pakuje.

“Izbačena sam iz tima jer sam pričala na Instagramu o nemaru naših trenera“, njeno je objašnjenje. “Neke od djevojaka nijesu došle ovdje da se takmiče jer nijesu imale dovoljno urađenih doping testova”, rekla je ona.

“Trener mi je rekao da je došlo naređenje ‘odozgo’ da me odstrane iz tima”, dodala je, uz objašnjenje da je tražila od članova bjeloruske dijaspore u Japanu da joj pomognu na aerodromu.

“Dejli mejl” je objavio kako je ona ostala uz japanske policajce na aerodromu u Tokuju i da je nezvanično zatražila da dobije azil u Njemačkoj ili Austriji, jer se plaši da se poslije svega vrati u zemlju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije