Connect with us

Vaterpolo

SPAIĆ: Protiv Grčke ćemo dati maksimum da bi ponosno napustili bazen

Published

on

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je i četvrti put izborila plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara. Vladan Spaić, koji se oporavio od povrede, kaže da će ekipa učiniti sve da pobijedi Grčku.

“Sve što je bilo prije se zaboravlja, i to što smo pokazali mi, i to što su pružili oni. Ovo je meč istine, sve što smo radili posljednjih godinu-godinu i po staje u predstojeća 32 minuta. Nećemo ga doživljavati kao meč na život i smrt, već kao trenutak u kome želimo da damo maksimum, da pokažemo sve što možemo i ponosno napustimo bazen. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, to ćemo da vidimo. Ako budemo pravi i onakvi kakvi možemo da budemo, imamo šanse da pobijedimo”, kazao je Spaić.

Crna Gora je u duelima sa kandidatima za medalju pružila slabe partije. Ipak, kada krene nokaut faza, sve se zaboravlja.

“Nijesmo bili na nivou tokom grupne faze, ali vjerujem da će se to što smo radili i kako smo radili vidjeti u najvažnijem trenutku.Nismo pokazali da možemo da ‘povežemo’ cijelu utakmicu, to je činjenica. Nadam se da će se to dogoditi protiv Grka, jer smo pokazali da možemo da igramo sa njima, mada oni igraju najbolji vaterpolo trenutno uz Španiju. Grčka je popunjena na svim pozicijama, veoma kompaktna, sa dobrim centima i dobrim šuterima. Favorit je, na papiru, naša obaveza je da damo maksimum”, ističe Spaić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije