Connect with us

Globus

AMERIČKI SENAT: Suđenje protiv Trampa je ustavno

Published

on

Većina senatora rekla je da je suđenje za opoziv protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa ustavno, uprkos pozivima republikanaca da se slučaj odbaci, prenosi CNN.

Za donošenje ove odluke bila je neophodna prosta većina, pa je suđenje proglašeno ustavnim, pošto je 56 senatora glasalo za, a 44 protiv.

Za ustavnost postupka glasalo je i šest republikanskih senatora- Bil Kasidi, Suzan Kolins, Lisa Murkovski, Mit Romni, Ben Sas i Pat Tumej.

U nastavku procedure, menadžeri impičmenta i Trampova odbrana imaju do 16 sati u naredna dva dana da predstave svoje slučajeve.

Prvo svoje argumente izlažu menadžeri impičmenta, a poznato je da planiraju da koriste video snimke napada na Kapitol da bi dokazali slučaj.

Očekuje se da se procedura nastavi sjutra u podne.

Kako navodi CNN, Tramp nije zadovoljan izlaganjem njegovog advokata Brusa Kastora, jer je bilo neophodno da njegova uvodna riječ pokaže da je nije ustavno suditi predsjedniku koji više nije na toj funckiji.

Budući da je Trampov pravni tim okupljen prije nedjelju dana, nije neobično što nisu uspjeli da formiraju ubjedljivu odbranu za kratko vrijeme, kažu izvori CNN-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije