Connect with us

Globus

DJELOVI putničkog aviona padali s neba, pilot izveo čudo

Published

on

Putnički avion Boeing 777-200, koji je u subotu sa 321 putnikom i 10 članova posade krenuo iz Denvera za Honolulu, pretrpio je težak kvar na desnom motoru, koji se pritom zapalio, te je avion počeo gubiti visinu.

Dok su se putnici David Delucia i njegova supruga pripremali za najgore, ljudi u predgrađu Denvera, bilo su u velikom strahu jer su komadi kućišta motora i dijelovi od stakla i plastike padali po sportskim terenima, ulicama i travnjacima. Eksplozija, vidljiva sa zemlje, ostavila je trag crnog dima na nebu, a sitni komadi izolacije ispunili su zrak poput pepela.

“Kad se motor zapalio, mislio sam da smo gotovi”, rekao je Delucia koji je u tom trenutku stavio novčanik u džep kako bi ga mogli prepoznati ako avion ipak padne, te je dodao da je pilot odradio nevjerovatan posao.
Ipak, avion je sigurno sletio na međunarodni aerodrom u Denveru, a niko ni u avionu ni na zemlji nije povrijeđen, saopštile su vlasti.

Zvaničnici Federalne uprave za avijaciju SAD-a kazali su da je avion doživio kvar desnog motora nedugo nakon polijetanja.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije