Connect with us

Globus

DOK SE SPREMAO NAPAD NA KAPITOL, SLUŠALA SE ČUVENA “GLORIJA”: Ogradio se i sam autor, Umberto Toci

Published

on

Sin Donalda Trampa, Donald Tramp junior, snimio je nekoliko sati prije nasilničkih scena upada u Kapitol kratak video koji prikazuje njegovog oca i najbliže saradnike kako na ekranima u Bijeloj kući posmatraju skup njegovih pristalica.

Video je brzo postao viralan. Tramp mlađi, kao i društvo oko njega, izgledaju egzaltirano, dok  on sam poziva “na borbu”.

Uz Donalda starijeg je  ćerka Ivanka, koja se nijednog trenutka ne okreće kameri, ali se zato vjerenica Donalda mlađeg, Kimberli Gilfojl, razdragano okreće na poziv i pleše u ritmu glasno navijene čuvene “Glorije”, italijanskog kantautora Umberta Tocija. Pjesma je iz 1979. godine.

Umberto Toci, autor čuvene “Glorije” (FOTO: Italia Sera)

Riječ je o verziji koju je na engleskom jeziku pjevala britanska pjevačica, pokojna Laura Branigan.

Brzo nakon snimanja videa, Tramp će se obratiti svojim pristalicama blizu Bijele kuće, dok se na Kapitol hilu spremala tragedija u kojoj će život izgubiti pet osoba.

Keti Golik, koja brine o autorskim pravima Braniganove, izjavila je da je  “zastrašujuće” čuti ovu pjesmu u momentima koji su prethodili događajima koji su šokirali svijet.

Branigan, čija se verzija pjesme na engleskom slušala u Bijeloj kući (FOTO: page six)

Juče se od ovoga ogradio i sam Umberto Toci, koji se u kratkom videu obratio svojim fanovima: “Potpuno se ograđujem od korišćenja pjesme u tom kontekstu. Glorija je himna životu,  a nikako nije  himna prevrata. U svojstvu autora, spreman sam da branim principe ove pjesme”, kazao je Toci.

Na snimku se vidi i jedan sasvim bizaran detalj: Tramp na jednoj ruci nosi crvenu boksersku rukavicu.

(Prevod: Portal Luča)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije