Connect with us

Globus

DUBAI DOBIJA NOVO ARHITEKTONSKO ČUDO: Centar za zabavu u obliku srca

Published

on

Foto: Nad Al Shiba Engineering Consultants

Dubai dobija novi koncept projekat, koji je dizajniran kao nova zabavna destinacija na Jumeirah plaži nazvan Dubai Heart. Projekat je predstavila Nad Al Shiba Engineering Consultants kompanija locirana u Dubaiju, a odmah potom se našao na listi finalista.

Sa ukupnim prostorom od 102.301 kvadrata, ovaj srcoliki centar za zabavu je osmišljen kao najbolji u nekoliko odsjeka. On cilja da pokupi brojne rekorde u Ginisovoj knjizi – za najviši tobogan u tornju, najduži stakleni prolaz u moru i najviši zid za penjanje u zatvorenom, onda kada bude završen.

Osim toga, dizajn uključuje prostore za Sand Art Mall sa vještačkim zalivom za surf, amfiteatrom, dokom za jahte, vidikovcem i restoranima.

Pored toga, ovdje će se nalaziti i sekcija na tri nivoa nazvana Cloud Trip, koja će posjetiocima dati priliku da iskuse hod po mjehurićima.

Dizajn je trenutno u razmatranju, dok će pobjednički projekat tek biti proglašen. Sa gigantskim toboganima i eklektičnim prostorima u formi srca, Nad Al Shiba ima velike šanse za pobjedu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije