Connect with us

Evropa

MAĐARSKA: Orban se vakcinisao kineskom vakcinom

Published

on

Mađarski premijer Viktor Orban vakcinisan je protiv koronavirusa vakcinom koju je razvio kineski Sinofarm, objavio je političar danas na svojoj službenoj Facebook stranici u trenutku u kome Mađarska nastoji da ubrza svoj program vakcinisanja građana.

Mađarska je u srijedu postala prva članica Evropske unije koja je počela da vakciniše svoje građane vakcinom kineskog Sinofarma nakon što je u program vakcinisanja uključila i ruski Sputnjik V iako evropski blok nije odobrio nijednu od pomenutih vakcina.

“Vakcinisan sam”, napisao je Orban, objavivši fotografije na kojima se vidi kako mu doktor ubrizgava vakcinu i pokazuje kutiju u kojoj se nalazila bočica.

Raste broj zaraženih, moguće nove mjere

U petak je Orban najavio moguće pooštrenje restriktivnih mjera s obzirom na to da je dnevni broj novih slučaja zaraze koronavirusom porastao do najvišeg stepena u ovoj godini te se očekuje da će se mađarske bolnice u iduće dvije nedjelje suočiti sa velikim izazovima.

Stotine ljudi izašle su u nedjelju na trgove u glavnom gradu Budimpešti protestujući na taj način protiv pooštrenih mjera zatvaranja.

Ruska i kineska vakcina mađarskim se građanima daje uz vakcinu Fajzer/Bajontek, Moderne i AstraZeneke.

Mađarski premijer je rekao da će svih 2.5 do 2.6 miliona Mađara koji su se dosad prijavili za vakcinisanje protiv covida-19 dobiti bar jednu dozu do Uskrsa, odnosno do početka aprila.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije