Connect with us

Globus

U CILJU RAZVOJA DRŽAVE: Emirati prvi put nude državljanstvo stranim naučnicima, ljekarima, umjetnicima…

Published

on

Novi proces koji je pokrenuo Šeik Mohamed bin Rašid Al Maktoum, premijer i potpredsjednik UAE i vladar Dubaija, ima cilj da privuče nove talente u tu zemlju mogućnosti.

Obraćajući se na Tviteru, napisao je: “Usvojili smo nove amandmane zakona, koji dozvoljavaju dodjelu državljanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata investitorima, specijalizovanim talentima i profesionalcima, uključujući naučnike, doktore, inžinjere, umjetnike, pisce i njihove porodice. Nova direktiva želi da privuče talente koji će nam pomoći u našem razvojnom putovanju. Kabinet Ujedinjenih Arapskih Emirata, naši sudovi i izvršna vijeća će nominovati one koji su pogodni za državljanstvo, u skladu sa jasnim kriterijumima u svakoj kategoriji. Dobitnici UAE pasoša će moći da zadrže svoje postojeće državljanstvo”.

Prema ovom novom projektu, doktori, naučnici, specijalisti iz određenih kategorija, kao i talentovani ljudi kao što su intelektualci, umjetnici i kreativci mogu se prijaviti za državljanstvo.

Oni koji se smatraju pogodnim moraće da polože zakletvu na vjernost i pridržavaju se emiratskih zakona da bi stekli i zadržali pomenuti status, koji je ranije bio otvoren samo za žene Emirata, djecu očeva Emirata i dugogodišnje građane koji imaju predjsedničku uredbu.

Ukoliko smatrate da ste talentovan i kreativan kandidat, već sada možete podnijeti svoj zahtjev.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije