Connect with us

Region

I TO POSTOJI: “Kraljicu džeparoša” banjalučki sud osudio na pet mjeseci zatvora

Published

on

Džindo

“Kraljici džeparoša”, kako je zovu mediji u Bosni i Hercegovini, Sabaheti Džindo (62) iz Sarajeva  izrečena je zatvorska kazna od pet mjeseci zatvora, kao i sigurnosna mjera psihijatrijskog liječenja. Ova mjera trajat će dvije godine, a počet će se primjenjivati nakon pravosnažnosti presude.

Kaznu je izrekao Osnovni sud u Banjaluci.

Sabaheti Džindo se izriče mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi u trajanju od dvije godine, računajući od dana pravosnažnosti presude, uz uključenje optužene u psihijatrijsko-psihološki tretman adekvatan njenom specifičnom poremećaju ličnosti. Priznala krivicu

Džindo je u potpunosti priznala krivicu za krađu novca u septembru prošle godine u centru Banjaluke. Olakšavajuća okolnost prilikom odmjeravanja visine zatvorske kazne bila je ta što je Džindo vratila sav ukradeni novac.

Džindo je priznala da je 2. septembra prošle godine oko 14:40 sati došla u frizerski salon “Bob Lob” u Banjaluci tražeći termin za feniranje i broj telefona salona. Kada je vlasnica Gorana M. otvorila ladicu, Džindo je “snimila” novčanik, nakon čega je zatražila od vlasnice da joj donese ubrus iz toaleta.

Iskoristivši odlazak vlasnice do toaleta, Džindo je otvorila ladicu i iz novčanika ukrala iznos od 2.350 KM u apoenima od po 50 maraka.

Hapšena i osuđivana

Kretanje kraljice džeparoša nakon pljačke u frizerskom salonu snimile su sigurnosne kamere, što je policiji olakšalo prikupljanje materijalnih dokaza i hapšenje u konkretnom slučaju.

Džindo je do sada hapšena i osuđivana u mnogim gradovima BiH zbog krađe novca, ali je to nije spriječilo da nastavi sa istim kriminalnim radnjama. Policija je utvrdila da je Džindo tokom avgusta prošle godine na području Doboja počinila dva krivična djela.

Prvo je 6. avgusta prijavljeno da je nepoznata ženska osoba iz butika ukrala kovertu u kojoj je bilo 700 maraka. Zatim je 20. avgusta radnica u prodavnici prijavila da je nepoznata žena iskoristila njenu nepažnju i iz torbe ukrala novčanik i 250 maraka.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije