Connect with us

Globus

IZRAEL: Nakon Fajzerove vakcine zaraženo samo 0,01 odsto Izraelaca

Published

on

Preliminarni rezultati koje je podijelio izraelski HMO Maccabi pokazuju da je samo 20 ljudi od 128.000 onih koji su primili obje doze Fajzerove vakcine zaraženo koronavirusom, piše Rojters.

Manje od 0,01 posto Izraelaca koji su primili Fajzerovu vakcinu protiv koronavirusa zarazilo se infekcijom više od sedmicu nakon primanja druge doze, piše Reuters.

Izrael se trenutno nalazi među svjetskim liderima kada je riječ o vakcinaciji protiv koronavirusa. Građani su prve doze počeli primati već 19. decembra.

“Od 20 zaraženih osoba 50 posto pati od hroničnih bolesti. Svi pacijenti su imali blage simptome uključujući glavobolju, kašalj, slabost ili umor. Niko nije hospitalizovan niti je imao temperaturu iznad 38,5 stepeni. Većina pacijenata testirana je na koronavirus zbog kontakta s nekim ko je već pozitivan na virus”, navodi se u zvaničnom saopštenju za javnost.

Podsjetimo, više od 2,6 miliona Izraelaca primilo je jednu, a oko 1,2 miliona obje doze. Izrael ima ukupno nešto više od 9 miliona stanovnika.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije