Connect with us

Svijet

ODBIO BAJDENA: Gradonačelnik Los Anđelesa neće u novu administraciju

Published

on

LOS ANĐELES — (Glas Amerike) Gradonačelnik Los Anđelesa, demokrata Erik Garseti, izjavio je da je odbio posao u novoj administraciji izabranog predsjednika Džoa Bajdena zbog rekordnog broja oboljelih od Kovida 19.

Garseti, koji se pominjao kao kandidat za sekretara za saobraćaj, rekao je da je stopa obolijevanja i umiranja u Los Anđelesu tolika da smatra da treba da ostane na mjestu gradonačelnika.

Bilo je ponuda za mene, ali sam administraciji jasno rekao da sam potreban ovdje”, rekao je Garseti na virtuelnoj konferenciji na novinare.

Ipak, nije rekao šta mu je tačno ponuđeno, a na mjesto sekretara za saobraćaj će doći Bajdenov rival na primarnim izborima i bivši gradonačelnik Saut Benda u Indijani Pit Butidžidž.

Garseti je inače u karantinu, pošto je njegova ćerka pozitivna na koronavirus. On upozorava da je u drugom po veličini gradu u Americi broj umrlih i oboljelih alarmantan.

“Očekujemo više umrlih nego što imamo mjesta u mrtvačnicama. To me plaši, a trebalo bi i vas“, rekao je gradonačelnik Los Anđelesa.

On je donio neke od najtrožih mjera, koje su kritikovali vlasnici restorana i drugih objekata, jer im je zabranjeno da rade čak i napolju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije