Connect with us

Globus

POSLIJE TRAGEDIJE U ITALIJI: TikTok zabranjen za mlađe od 13 godina

Published

on

Kineska platforma za postavljanje video snimaka je danas blokirala pristup djeci ispod 13 godina na aplikaciji TikTok i koristiće vještačku inteligenciju da potvrdi godište korisnika, nakon nedavne smrti desetogodišnje djevojčice iz Palerma koja je preminula tokom uešća u “Blekaut izazovu”.

Nadzorno tijelo Italije će procijeniti efikasnost mjera koje je objavio TikTok, prenela je ANSA.

Nakon smrti djevojčice krajem januara, uslijedio je slučaj žene (48) iz Sirakuze na Siciliji, koja je ispitana zbog navodnog podstrekivanja na samoubistvo postavljanjem video snimka na TikToku, na kojem se vide muškarac i žena kako obmotavaju lepljivu traku oko usta i nosa, u još jednom “Blekaut izazovu.

Istražitelji su, u međuvremenu, proširili istragu povodom smrti djevojčice iz Palerma, postavljajući pitanja Fejsbuku i Instagramu kako je bilo moguće da otvori naloge na njihovim platformama.

Fejsbuk je poručio da će potpuno sarađivati sa istražiteljima, a što se tiče uticajne TikTokerke iz Sirakuze, policija je otkrila da je postavila još snimaka, uz pomoć kojih je došla do 730.000 pratilaca raznih uzrasta.

Oni prate oko 20 opasnih izazova, uključujući udisanje kreme kroz nos, zatvaranje očiju kliještima i iscenirano lomljenje ruke loncem za kuvanje.

Sve izazove je izvela žena iz Sirakuze, a svi njeni video-snimci su uklonjeni.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije